Photography Portfolio of Elena Steinberg

Χοροθεραπεία

Βρείτε Χοροθεραπευτή
Τόνια Δάκου

Χοροθεραπεύτρια, MA Χοροκινητική Θεραπεία (Universitat Autonoma de Barcelona)

– Ατομικές & ομαδικές συνεδρίες Χοροκινητικής Θεραπείας για ενήλικες, με στόχο την προώθηση της ψυχοσωματικής υγείας και ισορροπίας και την ενίσχυση της δυνατότητας για προσωπική ανάπτυξη.
– Ατομικές συνεδρίες Χοροκινητικής Θεραπείας για παιδιά, με στόχο την υποστήριξη της αναπτυξιακής διαδικασίας και την πρόληψη κι αντιμετώπιση αναπτυξιακών και άλλων διαταραχών.

Προσφέρονται εξατομικευμένες παρεμβάσεις ανάλογα με τις ανάγκες του/της θεραπευόμενου/ης και προωθείται η συνεργασία με άλλες ειδικότητες στον τομέα της ψυχικής υγείας, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο. Στο κέντρο της θεραπευτικής προσέγγισης βρίσκεται η αδιάρρηκτη ενότητα νου & σώματος καθώς και η πίστη στη δυνατότητα του κάθε ανθρώπου για συναισθηματική και κοινωνική ολοκλήρωση.

kinόsfera

διεύθυνση: Αρματολών & Κλεφτών 9, Αθήνα.
e-mail: info@kinosfera.gr
τηλ.: 6948272658

 

Μαριλένα Καρέττα

GDTR Sr, Ατομικές & ομαδικές συνεδρίες Χοροθεραπείας, Χοροκινητική προσέγγιση &/ή Αυθεντική Κίνηση

Συνοδεύει στο ταξίδι της ανακάλυψης, ενήλικες, που θέλουν να χορέψουν εκφραστικά για να εξελίξουν τον εαυτό τους, την σχέση με το σώμα τους, και τους άλλους, και εργάζεται επίσης με παιδιά. Προσφέρει τη χοροθεραπεία είτε ως κύρια θεραπεία είτε ως συμπληρωματική.

Συνεργάζεται με χώρους στην Αθήνα, στα Βόρεια προάστια (Ν.Ψυχικό, Χαλάνδρι), και στην Νοτιοανατολική Αττική (Βάρη, Λαύριο).

e-mail: pelmata2@gmail.com
τηλ. 6944880487

 

Έλλη Κήτα

PhD, GDTR Sr, Χοροθεραπεύτρια, Ψυχολόγος/ Παιδαγωγός, Υπεύθυνη του Εργαστηρίου Χοροθεραπείας και Δημιουργικών Τεχνών “Baobab”

– Ατομικές και Ομαδικές συνεδρίες Ψυχοθεραπείας μέσω Κίνησης
– Εργαστήρια Δημιουργικότητας και Αυτογνωσίας μέσω του Σώματος
– Εκπαιδευτικά Σεμινάρια
– Ομάδες Γονέων Βρεφών και Νηπίων

Baobab

διεύθυνση: Χαρ. Τρικούπη 32, Ιωάννινα
e-mail: ellikita@hotmail.com
τηλ.: 6972106368

 

Στέλλα Κολυβοπούλου

Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Ψυχοθεραπεύτρια μέσω Κίνησης, ΜΑ Ψυχοθεραπεία μέσω Κίνησης, ΜΑ Ψυχαναλυτικές Σπουδές, Εκπαιδευόμενη στο Ψυχαναλυτικό πρόγραμμα της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας (Ψ.Β.Ε.)

– Ατομικές και ομαδικές συνεδρίες σε:
Παιδιά (Ψυχοθεραπεία μέσω κίνησης, συμβολικό παιχνίδι, Ψυχοθεραπεία)
Εφήβους (Ψυχοθεραπεία μέσω Κίνησης ή Ψυχοθεραπεία)
Ενήλικες (Ψυχοθεραπεία μέσω Κίνησης ή Ψυχοθεραπεία)
Η θεραπευτική προσέγγιση που θα ακολουθήσει το άτομο ή τα άτομα σε ομάδα γίνεται κατόπιν συνεννόησης με τους/τον θεραπευόμενο και τις ανάγκες που έχει ο τελευταίος.
– Εποπτεία στη Ψυχοθεραπεία μέσω Κίνησης
– Εργαστήρια Ψυχοθεραπείας μέσω Κίνησης
– Εισαγωγικό εκπαιδευτικό στην Ψυχοθεραπεία μέσω Κίνησης

Οι συνεδρίες, τα εργαστήρια και το εισαγωγικό εκπαιδευτικό πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη.

e-mail: kolyvopoulou@hotmail.com
τηλ.: 6947745556

 

Ιωάννα Κουτίβα

Χοροθεραπεύτρια/Χοροκινητική Θεραπεύτρια, μέλος Δ.Σ. της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας, σπουδές στην Αναλυτική Ομαδική & Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία, βιωματικά εργαστήρια, βιωματικές ομάδες και ατομικές συνεδρίες Χοροθεραπείας/Χοροκινητικής Θεραπείας

“Ελάτε να θυμηθούμε να «επιστρέφουμε» στο σώμα μας, στην αλήθεια μας. Η κίνηση είναι ζωή. Η Χοροθεραπεία/Χοροκινητική Θεραπεία, απευθύνεται σε άτομα οποιασδήποτε ηλικίας που θέλουν να μάθουν να ακούν το σώμα τους. Είναι μια θεραπευτική διαδικασία που στοχεύει στη συνειδητότητα του σώματος μας και συγχρόνως στη συνειδητότητα των σκέψεων και των συναισθημάτων μας. Μαθαίνουμε να αντιλαμβανόμαστε με το σώμα μας τα αμφιθυμικά συναισθήματα που βιώνουμε καθημερινά και επίσης τα πρώτα σημάδια άγχους που πυροδοτούνται από την σύγκρουση αυτών των συναισθημάτων, με σκοπό να αποτρέπουμε τις κρίσεις άγχους στην ζωή μας. Στόχος μας είναι η αυτοβελτίωση, να γνωρίσουμε και να ενδυναμώσουμε, μέσω της σχέσης με το σώμα μας, τα υγιή κομμάτια που έχει ο καθένας και να βιώσουμε μέσω της κίνησης και του χορού την χαρά της ύπαρξής μας. Ελάτε να επα-νασυνθέσουμε / ανα-συνθέσουμε τα κομμάτια του παζλ μας μέσα σε ένα περιβάλλον αποδοχής, ενσυναίσθησης και σεβασμού για την αποδοχή της μοναδικότητας του κάθε ατόμου. Εφαρμόζεται είτε ως κύρια θεραπεία, είτε ως συμπληρωματική θεραπεία.”

Δεν απαιτείται οποιαδήποτε εμπειρία με κίνηση ή χορό.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 8 άτομα.

Συν-κινούμαι

διεύθυνση: Βουτσινά 59, 155 61 Χολαργός, πλησίον μετρό
e-mail: ioannakoutiva@gmail.com
τηλ.: 6949789764
facebook

 

Αλέξια Μαργαρίτη

Ph. D., GDTR Sr, Καθηγήτρια Χορού, Χοροθεραπεύτρια Δρ.Παν/μιου Πελοποννήσου

Απόφοιτη Κρατικής Σχολής Χορού, Σορβόννης PARIS IV τ. Πρόεδρος της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας Ιδρυτικό μέλος του εργαστηρίου “Κίνηση – Χορός – Έκφραση” Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χοροθεραπευτών

Ομάδες Χοροθεραπείας – Πρωτόγονη Έκφραση

Η Χοροθεραπεία προτείνει στον συμμετέχοντα τον τρόπο να εκφραστεί ασυνείδητα, άμεσα, ευχάριστα και διασκεδαστικά. Στόχος της, η διαδικασία της συνειδητοποίησης των προβλημάτων, των επιθυμιών του, των πραγματικών αναγκών του χοροθεραπευόμενου, που τον οδηγεί να ανακαλύψει ο ίδιος τους δρόμους για την πραγματοποίηση των επιθυμητών αλλαγών. Ο χοροθεραπευόμενος υφαίνει χορεύοντας τη δικιά του προσωπική ιστορία συμπαρασύροντας και τα άλλα μέλη της ομάδας στη συν–κινούμενη συμβολική ή πραγματική κίνηση. Δεν χρειάζονται γνώσεις χορού.

ΚΙΧΟΡΕ

e-mail: kichore@otenet.gr
τηλ.: 6944774276
facebook, youtube

 

Αγγελική Μπιτζαράκη

Χοροθεραπεύτρια, Εμψυχώτρια Ομάδων (Παρεμβαίνουσα μη-Κατευθυντική προσέγγιση NDI), Κοινωνική Ανθρωπολόγος

– Ομαδικές και Ατομικές Συναντήσεις Ψυχοθεραπείας μέσω Κίνησης και Χορού
– Δημιουργικά Εργαστήρια
– Βιωματικές Συναντήσεις Προσωπικής Ανάπτυξης (NDI)
– Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Χοροθεραπείας

το σώχωρο

διεύθυνση: Βαλαωρίτου 6, Θεσσαλονίκη
e-mail: abitzaraki82@yahoo.com
τηλ.: 6972131847
facebook

 

Ευρώπη Σταυροπούλου

Χοροθεραπεύτρια, μέλος της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας από το 2001, Εκπαιδεύτρια στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα 2019-2022 και πρώην μέλος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής της Ένωσης

Η Πρωτόγονη Έκφραση είναι μια χοροθεραπευτική τεχνική που αναπτύχθηκε στη Γαλλία τη δεκαετία του ’70, εστιάζοντας στα κοινά χαρακτηριστικά των χορών των πρωτόγονων λαών. Χρησιμοποιεί απλές και προσιτές στον καθένα κινήσεις, ώστε να αναδείξει την προσωπική έκφραση, αλλά και τη δυναμική της ομάδας. Προτείνει συμβολικές κινητικές φόρμες με περιεχόμενο εμπνευσμένο από τη φύση, τη μυθολογία και την παράδοση και συνοδεύεται από τον ήχο των κρουστών και τα φωνήματα των συμμετεχόντων. Είναι ένας δυναμικός και ευχάριστος χορός που δημιουργεί μια απελευθερωτική συνθήκη έκφρασης και αυτοπραγμάτωσης.

Ομάδα Πρωτόγονης Έκφρασης κάθε Τρίτη στις 17.30 στην Casa de Arte Kabeiria, Αθηνάς 18 στο Μοναστηράκι και κάθε Τετάρτη στις 19.00 στην σχολή χορού Bliss & Balance στην Ηλιούπολη, λεωφ, Ανδρέα Παπανδρέου 15.

e-mail: lemourina@yahoo.gr
τηλ. 6984758471

 

Κωνσταντία Σταύρου

Χοροθεραπεύτρια – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Συνεργάτιδα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας και της Θεατρικής Ομάδας “Παράβαση”

– Ατομικές συνεδρίες σε
Ενήλικες (Χοροθεραπεία & Συμβουλευτική, Συνθετικής Προσέγγισης)
Παιδιά (Χοροθεραπεία: Χοροκινητική & Πρωτόγονη Έκφραση)
Στο Σύνταγμα, στα Μελίσσια και στο Gaz Symphony Studio, στου Ψυρρή.

– Ομάδα Χοροθεραπείας – Συμβουλευτικής Ενηλίκων (Συνθετικής Προσέγγισης)
*Στο Gaz Symphony Studio, Πλ. Ψυρρή, ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18.00- 19.30 (ΝΕΑ)

– Ομάδα Χοροκινητικής – Πρωτόγονης Έκφρασης για παιδιά 7- 11 ετών
*Στα Μελίσσια, Αττικής. ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ 19.30- 20.30

– Εργαστηριακός Κύκλος Χοροκινητικής “Dance Movement Therapy… in Art”
Στο ΚΕ.ΜΕ.ΘΕΤ (Κοίλης 23 Α. Πετράλωνα) Ομάδα πείρα(γ)μα

– Κύκλος Εργαστηρίων Χοροθεραπείας (μηνιαία τρίωρα εργαστήρια)
*Στο Gaz Symhony Studio, Πλ. Ψυρρή.

e-mail: kstavrou1@hotmail.com
τηλ.: 6970893810

 

Λήδα Shantala

Χοροθεραπεύτρια, G.D.T.R. Sr (Greek Dance Therapy Registered Senior)

Χοροθεραπεία είναι η ψυχοθεραπευτική χρήση της κίνησης που διευκολύνει τη συναισθηματική, γνωστική και σωματική ολοκλήρωση του ατόμου. Είναι συγχρόνως διαδικασία τέχνης , μέθοδος ψυχικής ανάτασης και ίασης, η οποία θεραπεύει, καταπολεμά το άγχος, τη μελαγχολία και προλαμβάνει ψυχοσωματικές ασθένειες. Οι συνεδρίες απελευθερώνουν το συμμετέχοντα, εμπλουτίζουν τα εκφραστικά του μέσα και προάγουν τη δημιουργικότητα και την επικοινωνία. Είναι μια εναλλακτική, ολιστική μέθοδος ψυχοθεραπείας που εναρμονίζει το νου, το σώμα και την ψυχή και οδηγεί τον άνθρωπο στην προσωπική εξέλιξη και την αυτογνωσία. Οι τετράωρες ομαδικές συνεδρίες χοροθεραπείας με τη Λήδα Shantala γίνονται Κυριακή 11.00-15.00, μία φορά το μήνα, στον Πολυχώρο Shantom.

Shantom

διεύθυνση: Τριπόλεως 35Α & Ευβοίας (στάση μετρό Χολαργός), Κάτω Χαλάνδρι
e-mail: info@shantala.gr
τηλ.: 2106717529
youtube