ΧΟΡΟΡΥΘΜΙΚΗ –ΠΡΩΤΟΓΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ
Σάββατο και Κυριακή 4 και 5 Νοέμβρη 2023 
Η ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΕΠΙ-ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΡΥΘΜΟΥ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Αν το ερώτημα είναι ο ρυθμός, η απάντηση είναι η κίνηση.

Αυτό που αρχικά μας μουδιάζει, μας παγώνει, μας ακινητοποιεί, θα μπορούσε  να εξελιχθεί σε δράση; Πώς μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με το λανθάνον  δυναμικό μιας τέτοιας συνθήκης; 

Με βασικό εργαλείο το ρυθμό θα επιχειρήσουμε χορευτικές μεταβάσεις από την αδράνεια στην κινητοποίηση. Μέσω της κίνησης θα διερευνήσουμε τον τρόπο  με τον οποίο ο ρυθμός ανασύρει το κρυμμένο μας δυναμικό. 

Η Χορορυθμική Θεραπεία – Πρωτόγονη Έκφραση είναι μια τεχνική Χοροθεραπείας που βασίζεται στο ρυθμό, στη συμβολική κίνηση, στη χρήση  της φωνής, στην επανάληψη, στο καθρέφτισμα. Αξιοποιώντας τη δυναμική της ομάδας, η τελετουργική χρήση της κίνησης και του χορού στοχεύει στη σύνδεση με τον Εαυτό και τους Άλλους και τη μετουσίωση του υλικού που φέρει η ομάδα. Με τα παραπάνω βασικά εργαλεία της προσέγγισης θα έρθουμε σε επαφή στο βιωματικό μέρος του σεμιναρίου. Στο θεωρητικό μέρος θα γίνει μια σύντομη αναφορά στην καταγωγή της Πρωτόγονης Έκφρασης και τις βασικές πηγές από τις οποίες αντλεί τη θεραπευτική της ιδιότητα. Θα αναφερθούμε στους κύριους άξονες του ψυχαναλυτικού, ανθρωπολογικού και εθνολογικού της υπόβαθρου, καθώς και στις σύγχρονες μελέτες των νευροεπιστημών που σχετίζονται με τα θεραπευτικά οφέλη του ρυθμού. 

Εάν το ερώτημα είναι ο ρυθμός, η απάντηση είναι η κίνηση. 

Διάρκεια: 12 ώρες από 11:00 π.μ.- 5:00 μ.μ.

Αξία σεμιναρίου: 120 ευρώ. Η κατάθεση χρειάζεται να γίνει μέχρι τις 25 Οκτώβρη  2023, στο λογαριασμό της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας, στο ΙΒΑΝ  GR6501405640564002002001005- Alpha Bank. 

Εισηγήτριες : 

Δρ. Αλεξία Μαργαρίτη, GDTRSr, Καθηγήτρια Χοροθεραπείας Χοροθεραπεύτρια, Καθηγήτρια Σωματικής Άσκησης, τ. Πρόεδρος της Ένωσης  Χοροθεραπευτών Ελλάδας. 

Ευρώπη Σταυροπούλου, Χοροθεραπεύτρια GDTRSr, Eκπαιδεύτρια, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας. 

Χώρος: ΑRT FACTORY – DANCE SCHOOL, Φίλωνος 11 Πειραιάς, Στάση Μετρό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Mail επικοινωνίας για συμμετοχές: dancetherapy@gadt.gr

 

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ