“Χορεύοντας με Γη, Φωτιά, Νερό και Αέρα”!
11/1/24

“Χορεύοντας με Γη, Φωτιά, Νερό και Αέρα”!
Στις 11/1/24 σας προσκαλώ για να χορέψουμε και με τα 4 στοιχεία της δημιουργίας και να αφυπνίσουμε τις ιδιότητές τους μέσα μας!
Η Γη μας συνδέει με την ισορροπία και τη σταθερότητα.
Η Φωτιά μας προσφέρει αποφασιστικότητα, μεταμόρφωση και δράση!
Το Νερό μας μαθαίνει τη χαλάρωση, το άφημα στη ροή.
Ο Αέρας μας δίνει αναζωογόνηση και ευελιξία.
Σ’ αυτό το ταξίδι που καλούμαστε να βαδίσουμε ως την επιστροφή μας στην Πηγή, τα 4 στοιχεία θα μας δώσουν την ώθηση/σταθερότητα/τόλμη/ευελιξία/μετασχηματισμό, ανάλογα με το τι χρειαζόμαστε σε κάθε βήμα!
Τέλος, και τα 4 στοιχεία αποτελούν σύμβολα κάθαρσης. Χρησιμοποιώντας λοιπόν τις εξαγνιστικες τους ιδιότητες, θα μάθουμε πως να διώχνουμε κάθε “κακό” που συναντάμε στο μονοπάτι μας.
Σας περιμένω με χαρά να συνδεθούμε σ’ αυτό το τελετουργικό εξαγνισμου, κάθαρσης και ενδυνάμωσης για τη νέα χρονιά!
Πέμπτη, 11/1/2024
19.50-21.40
“Πειραματική θεατρική σκηνή Μαρίας Μπιτσακάκη”
Κύπρου και Γράμμου 1-3
Αργυρούπολη
10′ από μετρό- σταθμός: Άλιμος

Τι είναι Χοροθεραπεία:
Η χοροθεραπεία είναι μία μέθοδος όπου μέσω της τέχνης του χορού, ερχόμαστε σ επαφή με το σώμα μας και με το πώς συνδεόμαστε με τους άλλους. Μέσω του ρυθμού, της φωνής, του ατομικού αυτοσχεδιασμού, αλλά και της συνδημιουργίας με τα μέλη της ομάδας εξερευνούμε τη δημιουργικότητά μας και απελευθερώνουμε παλιές εντάσεις και μοτίβα, καταπολεμούμε το άγχος, την μελαγχολία, τη δυσκαμψία.
Ότι έχουμε βιώσει ως τραύμα καταγράφεται στη μνήμη του σώματός μας και λειτουργεί υπόγεια. Στη χοροθεραπεία εξωτερικεύουμε αυτούς τους ψυχοσωματικούς περιορισμούς, επαναφέρουμε τη φυσική μας ενέργεια, ευεξία και αισιοδοξία και φεύγουμε κάθε φορά πιο ανάλαφροι!
Τέλος, το μοίρασμα με την ομάδα, μας προσφέρει φροντίδα, ασφάλεια, σύνδεση!

Συνεπώς, η σταθερή συμμετοχή μας σε εβδομαδιαία ομάδα, βοηθά στο να είμαστε συνεπείς με τον εαυτό μας και την εξελικτική μας πορεία προς την αυτογνωσία. Από αυτή τη συνέπεια άλλωστε αντλούμε την μεγαλύτερη ικανοποίηση!

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ