Χοροθεραπεία  29 Μαΐου δια ζώσης 11:00-15:00
Με τη Λήδα Shantala
«Σχήμα και κενό»

Όλα τα όντα, ότι υπάρχει στον κόσμο, έχουν σχήμα και μορφή. Αυτή η ιδιαίτερη μορφή τους τα κάνει διακριτά και χάρη στη διαφορετικότητά τους ξεχωρίζουν από το υπόλοιπο περιβάλλον. Με τον ίδιο τρόπο λειτουργούμε και νοητικά, καθώς ο νους μας κατηγοριοποιεί, ονομάζει, συγκρίνει, διαφοροποιεί, ξεχωρίζει, ότι υπάρχει μέσα στη σφαίρα του

Υπάρχουν όμως ψυχικές περιοχές μέσα στο ασυνείδητο του ανθρώπου, που δεν έχουν διαχωριστεί από το υπόλοιπο οικογενειακό περιβάλλον μέσα στο οποίο διαμορφώθηκαν στο παρελθόν και δεν είναι διακριτές. Ενώ το σώμα έχει τη δική του μορφή, αυτές υπάρχουν, ταυτισμένες με το σώμα της οικογένειας, της μητέρας, των συγγενών και αυτή η μη διαφοροποίηση τους δρα ανασταλτικά και περιοριστικά, σε όλα τα επίπεδα της ζωής. 

Στη χοροθεραπεία μέσα από τη δουλειά με το σώμα μας, θα βρούμε τον τρόπο που δρα ο μηχανισμός αυτής της ταύτισης, όπως και την ενέργεια για να αναγνωρίσουμε τη διαφορετικότητα του “εγώ” μας και να το μετασχηματίσουμε. Τότε μπορούμε να διαισθανθούμε αν θέλουμε η ταυτότητα μας να στηρίζεται στη διαχωριστικότητα, ή σε μία βαθύτερη φύση του εαυτού μας που μας καλεί να την ανακαλύψουμε.

Ημερομηνία & Ώρα Διεξαγωγής: Κυριακή 29 Μαΐου, 11:00 – 15:00

Τόπος Διεξαγωγής: Πολυχώρος Shantom, Τριπόλεως 35Α & Ευβοιας, 152 31 Κ. Χαλάνδρι, 3’ από τη στάση μετρό «Χολαργός» της γραμμής 3. 

Δηλώσεις Συμμετοχής και πληροφορίες: Στη γραμματεία, Δε-Πε. 18:00-22:00, Παρ. 18:00-21:00. τηλ. 210-6717529, www.shantom.gr

Τακτοποίηση εισφοράς: Το αργότερο έως την Παρασκευή 27 Μαΐου. Είτε στη γραμματεία, είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό και αποστολή αποδεικτικού ηλεκτρονικά.

 

Περισσότερα για τη χοροθεραπεία:

 

Λήδα Shantala

Χοροθεραπεύτρια G.D.T.R. Sr, απόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας της Σορβόννης (Dipl. Licence ès Lettres, Paris III Sorbonne), χορογράφος, χορεύτρια, καθηγήτρια ινδικού κλασικού χορού Μπάρατα Νάτυαμ καθώς και Ινδικής Κλασικής Yoga, ιδρύτρια του Πολυχώρου Πολιτισμού και Τεχνών Shantom «Σμάρω Στεφανίδου – Λήδα Shantala».

Είναι διπλωματούχος τού κρατικού Ιδρύματος Γιόγκα και Ιατρικής Έρευνας  της Ινδίας «Kaivalya Dhama»,  της ακαδημίας χορού της Ινδίας «Bharata Kalanjali», και της σχολής έκφρασης «Abhinaya Sudha»

Στην Ελλάδα, ίδρυσε το Χοροθέατρο «Λήδα Shantala», μια πρωτοποριακή ομάδα χορού με σύγχρονο διαπολιτισμικό και πολύ-πολιτισμικό χαρακτήρα. Από το 1987 διδάσκει (πρώτα στο Κέντρο Μάντιραμ και έπειτα στον Πολυχώρο Πολιτισμού και Τεχνών Shantom). Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων και της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος.

Περισσότερα για τη Λήδα Shantala

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ