ΣΤΕΒΗ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ

Η Στέβη Μπασιάκου είναι Χοροθεραπεύτρια μέσω της Πρωτόγονης Έκφρασης (DRLST). Εκπόνησε ερευνητική εργασία με θέμα: «Η επίδραση της Χοροθεραπείας μέσω της Πρωτόγονης Έκφρασης (DRTPE) σε Εκπαιδευτικούς Δ/θμιας ως προς τη φωνή, την αυτοεκτίμηση και την διδακτική αποδοτικότητά τους». Επίσης, ολοκλήρωσε μονοετή κύκλο σπουδών και πρακτική άσκηση ως Σύμβουλος στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό προσανατολισμό, (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και εργάστηκε 2 χρόνια ως Σύμβουλος σε ΓΡΑΣΕΠ. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία, (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και εργάζεται ως εκπαιδευτικός Αγγλικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ασχολείται με τον χορό εδώ και 25 χρόνια περνώντας σταδιακά από τους παραδοσιακούς χορούς και το κλασσικό μπαλέτο, στο φλαμένγκο, τους λάτιν χορούς και το αργεντίνικο τάνγκο με πιστοποιημένες εξετάσεις (International Dance Teachers’ association- IDTA και Spanish Dance Society) και συμμετοχή σε παραστάσεις και διαγωνισμούς χορού. Παρακολούθησε εκπαιδευτικά σεμινάρια Χοροκινητικής Θεραπείας της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας και συμμετείχε σε «κλειστές» ομάδες (DMT), για 2 χρόνια. 

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα αφρικανικών κρουστών (jebe), φωνητικής, σωματικού θεάτρου, σεμινάρια δραματοθεραπείας, (ΑΙΩΝ), Αυτοσχεδιασμού (Improvibe), θεατρικής δημιουργίας, (Το θέατρο στην Εκπαίδευση) και υπήρξε μέλος της θεατρικής ομάδας «No name».

Η μακρόχρονη εργασία της ως Εκπαιδευτικός, ως Σύμβουλος σε γραφεία ΓΡΑΣΕΠ, ως διοργανώτρια συνεδρίων (Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Ένωσης -Υπουργείο Παιδείας), η ενασχόλησή της από το 2012 ως αρχηγός αποστολών στο εξωτερικό σε εθελοντικά προγράμματα της Διεθνούς μη κερδοσκοπικής-μη κυβερνητικής οργάνωσης CISV International-, καθώς και η συνεργασία της με την Ανωτέρα σχολή θεάτρου «Αθηναϊκή Σκηνή»-Κάλβου-Καλαμπόκη, ως χοροθεραπεύτρια, της έχουν προσφέρει μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση και εμψύχωση ομάδων.

Στέβη Μπασιάκου, Αθήνα
6934603395

stevibas@yahoo.gr