loader image

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΧΟΡΟΡΥΘΜΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
France Schott-Billmann και συνεργάτες
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
26-30 Δεκεμβρίου 2023

«Το πνεύμα του Κολιμπρί»

Ένας μύθος λέει ότι το λιλιπούτειο αυτό πουλί, το κολιμπρί, ήταν το μοναδικό ζώο που έμεινε στο δάσος όταν έπιασε φωτιά, κουβαλώντας στο ράμφος του μια μικρή σταγόνα. Όλα τα άλλα ζώα έτρεξαν μακριά να σωθούν, και όταν ο ελέφαντας πλησίασε το κολιμπρί να το ρωτήσει τι νομίζει ότι θα κάνει με μία στάλα νερού, εκείνο απάντησε «κάνω αυτό που μου αναλογεί».

Στο Σαμανισμό, το κολιμπρί συμβολίζει την ψυχή του ανθρώπου, τη δίψα για τη ζωή, τη συμπόνοια, τη χαρά, την ελευθερία….

Χρησιμοποιώντας ως όχημα τις εικόνες, τις ποιότητες, τους μύθους, τα χρώματα και τους ήχους που ξεπηδούν από τα φτερά του κολιμπρί, θα συνδεθούμε με την ουσία που φέρει αυτό το σύμβολο μέσα στην εύθραυστη μορφή του και θα αναλογιστούμε τη σημασία που έχει για εμάς και για τον κόσμο στον οποίον ζούμε. Πώς μπορούμε να «κάνουμε αυτό που μας αναλογεί» για να διατηρήσουμε ή να αποκαταστήσουμε όχι μόνο τον κοινωνικό δεσμό αλλά και τη σχέση μας με όλα τα ζωντανά όντα και με τη φύση;

Η Χορορυθμική Θεραπεία, χρησιμοποιώντας την τεχνική της Πρωτόγονης Έκφρασης, βασίζεται στην ανθρωπολογική, κοινωνιολογική, ψυχολογική και φιλοσοφική μελέτη και χρήση των δομών που παρατηρούνται κοινές στις θεραπευτικές τελετουργίες και τους χορούς των φυλετικών και παραδοσιακών κοινωνιών, λόγω της επί χιλιετίες αποδεδειγμένης κοινωνικής και θεραπευτικής τους λειτουργίας.

Μέσα από την ομαδική δουλειά και με βασικά εργαλεία το ρυθμό και την ταλάντωση, τις απλές, συμβολικές και επαναλαμβανόμενες κινήσεις, τη χρήση της φωνής, το μηχανισμό της ελεγχόμενης έκστασης, εντασσόμενα όλα σε ένα συμβολικό τελετουργικό πλαίσιο, αναζητούμε το «πρωτογενές», το «πρωταρχικό» στην έκφραση και στην κίνηση, με στόχο την αποκατάσταση της σχέσης του ανθρώπου με το σώμα, τον εαυτό, τους άλλους, τη φύση και τον κόσμο.

 

Διοργάνωση:

DRΤ-Ι Γαλλίας (Dance Rhythm Therapy-International/Διεθνής Σύλλογος Χορορυθμικής Θεραπείας)
DRLST Ελλάδος (Dance, Rhythm, Social Link and Therapy/ Χορός, Ρυθμός, Κοινωνικός Δεσμός, Θεραπεία)

 

Συντονιστές:

-France Schott Billmann, Ψυχαναλύτρια και Χοροθεραπεύτρια DRT, διδάσκουσα στο Παν/μιο Paris 5, Μaster των Θεραπειών μέσω Τέχνης. Ιδρύτρια του Atelier du Geste Rythmé στο Παρίσι, της Ένωσης DRΤ-Ι (Danse Rythme Τhérapie- Internationale), Υπεύθυνη της διεθνούς εκπ/σης DRLST, συγγραφέας πολλών βιβλίων και άρθρων για το χορό και τη χοροθεραπεία

-Μαριάννα Δρακοπούλου, Κλινική Ψυχολόγος, MRes στην Ψυχοπαθολογία στο Πανεπιστήμιο Paris Descartes (Sorbonne), Ψυχαναλύτρια, Χοροθεραπεύτρια και πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια DRT, Υπεύθυνη Παιδαγωγικών της εκπαίδευσης της DRLST στη Β. Ελλάδα

-Ελένη Χατζηγεωργίου, Ψυχολόγος ΕΚΠΑ – Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, Χοροθεραπεύτρια και πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια DRT, Υπεύθυνη Παιδαγωγικών της εκπαίδευσης DRLST Νότιας Ελλάδας, Χορογράφος

-Κατερίνα Σταύρου, Εθνολόγος του Χορού-Χοροθεραπεύτρια και πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια DRT της εκπαίδευσης DRLST Ελλάδος

-Ayelet Ranen, Χοροθεραπεύτρια DRT, Δασκάλα κοινωνικών χορών

-Το σεμινάριο θα συνοδεύεται από ζωντανή μουσική (κρουστά)

 

Υπεύθυνες οργάνωσης:
Δρακοπούλου Μαριάννα, drakopmar@hotmail.com
Ελένη Χατζηγεωργίου, drlst.athens@gmail.com

 

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Ημερομηνίες: 26-30 Δεκεμβρίου 2023

Πρόγραμμα σεμιναρίου:

Έναρξη Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου: 17.30-20.30

Τετάρτη 27, Πέμπτη 28, Παρασκευή 29/12: 10.00-15.00

Λήξη Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου: 10.00-14.00

Συνολική διάρκεια: 22 ώρες

Κόστος Σεμιναρίου: 220€

Στη λήξη του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Χώρος διεξαγωγής σεμιναρίου: ΚΙΝΟΥΜΕ studio χορού, Καμβουνίων 9, είσοδος Β, 1ος όροφος, Καμάρα-Σιντριβάνι

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ:

70 ευρώ

έως τη ΔΕΥΤΕΡΑ, 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023
στην κα Κατερίνα Σταύρου, στα 6972862819, katstavrou@gmail.com

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:

HOTEL ABC (3*) – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Διεύθυνση: Αγγελάκη 5, 54621

Το ξενοδοχείο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην αίθουσα διεξαγωγής του Σεμιναρίου ενώ παράλληλα είναι σε μια ιδανική τοποθεσία στο κέντρο της πόλης. Βρίσκεται μπροστά από το Σιντριβάνι της Θεσσαλονίκης, στη γωνία των οδών Αγγελάκη με Εγνατία. Είναι δίπλα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) και σε κοντινή απόσταση από την Καμάρα και το Λευκό Πύργο. Διαθέτει Café-Bar και Restaurant.

Μπορείτε να δείτε το ξενοδοχείο εδώ hotelabc.gr.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ: Διεθνές Σεμινάριο Χοροθεραπείας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΑΦΙΞΗ: 26/12/2023 Check in από τις 15:00

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 30/12/1023 Check out έως 11:00

Δωμάτιο Ειδική τιμή με πρωινό σε μπουφέ

Μονόκλινο 65€

Δίκλινο 85€

*Οι τιμές είναι ανά διανυκτέρευση και ανά δωμάτιο

ΦΟΡΟΙ: Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ & Δημοτικό φόρο.

** ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗΣ 1,5 € / δωμάτιο/ διανυκτέρευση ΔΕΝ περιλαμβάνεται – Εξόφληση από τον πελάτη κατά την άφιξη με ξεχωριστή απόδειξη.

*** Οι ειδικές τιμές ΔΕΝ ισχύουν μέσω ταξιδιωτικών γραφείων, booking.com, expedia ή άλλου ενδιάμεσου φορέα

Γεύματα:

Οι ειδικές τιμές περιλαμβάνουν πρωινό σε μπουφέ. Λειτουργεί εστιατόριο με επιπλέον επιβάρυνση βάσει τιμοκαταλόγου. Μεσημεριανό : 12:00-16:30 , Δείπνο: 20:00-22:30

ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ:

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο μπορούν να επικοινωνήσουν με το ξενοδοχείο

μέσω e-mail : info@hotelabc.gr αναγράφοντας ημερομηνίες άφιξης αναχώρησης, τύπο δωματίου και τον κωδικό του σεμιναρίου (Διεθνές Σεμινάριο Χοροθεραπείας).

Για την επικύρωση της κράτησης, μία προκαταβολή είναι απαραίτητη. Κάθε ενδιαφερόμενος θα λάβει έναν σύνδεσμο (link) στην ηλεκτρονική του διεύθυνση, με παραπομπή σε ΑΣΦΑΛΕΣ τραπεζικό περιβάλλον (3d secure), για την εισαγωγή της πιστωτικής του κάρτας και την χρέωση προκαταβολής.

Οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα και βάσει διαθεσιμότητας.

Η εξόφληση για όλες τις χρεώσεις γίνεται από τους συμμετέχοντες κατά την αναχώρηση.

Στην περίπτωση μεμονωμένων ατόμων που θα επιθυμούσαν να μοιραστούν δίκλινο με κάποιον άλλον συμμετέχοντα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Κατερίνα Σταύρου στα 6972862819 και katstavrou@gmail.com, για τη διευκόλυνση συνδυασμού ατόμων στα δωμάτια.

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ