ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΧΟΡΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ 16 & 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023
Η εξήγηση της «χημείας» στις διαπροσωπικές σχέσεις:
oι ποιότητες κίνησης και η σημασία τους
Συντονίζει η Μαρία Αρτέμη, ΜΑ, R-DMT,GDTRsr

Η Χοροθεραπευτική διαδικασία μέσω της χρήσης της κίνησης, του χορού και μεθόδων χαλάρωσης, έχει σαν στόχο να διευκολύνει το άτομο στην αξιοποίηση του δυναμικού και των δυνατοτήτων του και να υποστηρίξει την συναισθηματική, σωματική, γνωσιακή και κοινωνική εξέλιξή του. 

Συγκεκριμένα, στην Χοροκινητική, η κίνηση μπορεί να θεωρηθεί σαν μια άλλη πηγή πληροφοριών για τον τρόπο που συνδεόμαστε με το περιβάλλον μας δίνοντας συγχρόνως σχήμα στις σχέσεις που διαμορφώνονται.

Ένα από τα βασικά εργαλεία της Χοροκινητικής είναι το Kestenberg Movement Profile[KMP]. Πρόκειται για μία μέθοδο κατηγοριοποίησης των βασικών ποιοτήτων κίνησης, η οποία ακολουθεί μία αναπτυξιακή δομή και βασίζεται σε μακροχρόνιες μελέτες, κλινική πρακτική και έρευνα.

Οι ποιότητες της κίνησης έτσι όπως περιγράφονται μέσα από το ΚΜΡ, αντανακλούν γνωσιακά και μαθησιακά χαρακτηριστικά, την έκφραση συναισθημάτων και αναγκών, τρόπους δημιουργίας σχέσεων, αμυντικούς μηχανισμούς καθώς και τρόπους συνεργασίας με το περιβάλλον.

Στο σεμινάριο αυτό θα διερευνήσουμε μέσα από βιωματικές ασκήσεις τα χαρακτηριστικά της κίνησής μας, την σχέση τους με την έκφραση των βασικών αναγκών και συναισθημάτων μας, καθώς και την συμβολή τους στη δημιουργία ενός κεντρικού ‘μοτίβου’ συμπεριφοράς, σκέψης και δράσης όπως και στη διαμόρφωση του πυρήνα της  ιδιοσυγκρασίας μας.

Μετά την βιωματική εμπειρία δίνεται χρόνος για καταγραφή προσωπικών σημειώσεων καθώς και για λεκτική επεξεργασία των συναισθημάτων που διεγέρθηκαν κατά την διάρκεια του σεμιναρίου. 

 

Πληροφορίες 

Χώρος διεξαγωγής, ημερομηνία και ώρες

Χώρος: Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ, Πρατίνου 72, Παγκράτι

Ημερομηνία: Σάββατο & Κυριακή 16 & 17 Δεκεμβρίου 2023

Ώρες : 11.00 -17.00 

 

Τρόπος εγγραφής-Πληροφορίες 

Πληροφορίες στο e-mail της Ένωσης dancetherapy@gadt.gr 

Γίνεται η κατάθεση του ποσού εγγραφής στην Τράπεζα και παράλληλα επιστρέφεται συμπληρωμένη η φόρμα εγγραφής σας στο e-mail της Ένωσης  (τηρείται σειρά προτεραιότητας βάσει της ημερομηνίας κατάθεσης*, γιατί οι θέσεις συμμετοχής είναι ορισμένες).

*Λογαριασμός ALPHA BANK  564 00 200 200 1005 στο όνομα Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδας ή μέσω e-banking IBAN GR 6501405640 564 00 200 200 1005. Μην ξεχάσετε να γράψετε το όνομά σας στη θέση «Μήνυμα για τον δικαιούχο».

 

Ημερομηνία λήξης εγγραφών 

1η Δεκεμβρίου 2023

 

Κόστος

Το κόστος του σεμιναρίου είναι 120,00 ευρώ. Το κατατεθέν ποσό επιστρέφεται άμεσα στους δικαιούχους μόνο σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου από τους διοργανωτές.

 

Ενημερώσεις

  • Τα εισαγωγικά σεμινάρια χοροθεραπείας δεν είναι εκπαιδευτικά και δεν συνιστούν επαγγελματική κατάρτιση.
  • Οι ώρες του παρόντος εισαγωγικού σεμιναρίου συμπεριλαμβάνονται στα προαπαιτούμενα για την εγγραφή σε ένα επόμενο εκπαιδευτικό.
  • Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Χοροθεραπείας πραγματοποιούνται εφόσον συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός συμμετοχών.

Παρακαλούμε να είστε στον χώρο διεξαγωγής του σεμιναρίου τουλάχιστον 10-15 λεπτά πριν την έναρξή του, ώστε να υπάρχει χρόνος για τις απαραίτητες διαδικασίες.

 

Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδας 

dancetherapy@gadt.gr     gadt.gr

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ