ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΧΟΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΓΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ
με την Κατερίνα Σταύρου και την τιμητική παρουσία της France Schott Billmann στο Πικέρμι Αττικής, 26-27 Ιουνίου 2021
«Η θεραπευτική λειτουργία του ρυθμού»

Γιατί συμβαίνει κάτι μέσα μας όταν αρχίζουμε να χορεύουμε πάνω στο ρυθμό της μουσικής; Ο μεγάλος Πέρσης ποιητής Ρουμί, δηλώνει ότι μέσα στο ρυθμό της μουσικής κρύβεται ένα μυστικό που θα μπορούσε να φέρει τα πάνω κάτω στον κόσμο. Τι είδους ενέργεια είναι αυτή που διαπερνάει το σώμα μας, μεταμορφώνοντας σώμα και πνεύμα μαζί,και από πού πηγάζει;

Πώς μπορεί να λειτουργήσει θεραπευτικά ο ρυθμός της μουσικής; Ποια η σχέση του με τους φυσιολογικούς ρυθμούς του ανθρώπινου σώματος; Είναι όλοι οι ρυθμοί θεραπευτικοί; Ποια η σχέση του ρυθμού με την έκσταση;

Με τα παραπάνω ερωτήματα θα ασχοληθούμε πρακτικά και θεωρητικά σ’ αυτό το σεμινάριο – εργαστήρι, το διήμερο 26-27/6, στο ‘’Χοροδρόμιο’’, στο Πικέρμι Αττικής.

 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε απόφοιτους και εκπαιδευόμενους DRLST, θεραπευτές μέσω τέχνης, εκπ/κούς,  αλλά και σε οποιονδήποτε αγαπάει το ρυθμό και θα ήθελε να έχει μια βιωματική εμπειρία, ακόμα κι αν δεν έχει καμία σχέση με χορό.

 

Συντονίστρια: Κατερίνα Σταύρου: Εθνολόγος του Χορού / Χοροθεραπεύτρια Τιμητική καλεσμένη: France Schott illmann: Ψυχαναλύτρια και Χοροθεραπεύτρια με την Πρωτόγονη Έκφραση, διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Παρίσι5-René-Descartes, στη Σορβόννη, στο Μasterτων θεραπειών μέσω τέχνης. Ιδρύτρια του Atelier du Gest e Rythmé στο Παρίσι, της Association «Danse Rythme Lien Socialet Therapie» και της Διεθνούς Εκπαίδευσης της DRLST. Συγγραφέας πολλών βιβλίων και άρθρων γύρω από το χορό και τη χοροθεραπεία. Στα κρουστά: Βασίλης Κατσαμπέλας

Σύνολο ωρών : 12

Κόστος : 90 ευρώ

Ωράριο σεμιναρίου :

Σάββατο, 26/6 : πρωί: 10.30πμ-2.30μμ /απόγευμα: 5.30μμ-8.30μμ

Κυριακή, 27/6 :  πρωί: 10-3μμ

Το σεμινάριο συνδυάζει ταυτόχρονα θεωρία, πρακτική, προβολές, συζήτηση, με ενδιάμεσα μικρά διαλείμματα. Το μεσημεριανό διάλειμμα του Σαββάτου δε συμπεριλαμβάνεται στις ώρες του σεμιναρίου, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να έχουν περισσότερο χρόνο για ξεκούραση, φαγητό και ενδεχομένως μπάνιο στην κοντινή Ραφήνα.

Χώρος:Για το πρώτο ‘’ζωντανό’’ φετινό μας σεμινάριο, οι ειδικές συνθήκες μας οδήγησαν στην αναζήτηση χώρου που να συνδυάζει ταυτόχρονα τον κλειστό και τον ανοιχτό χώρο, να μην είναι μακριά από την Αθήνα αλλά και να υπάρχει δυνατότητα διανυκτέρευσης για όσους έρχονται από μακριά. Έτσι ανακαλύψαμε το ‘’Χοροδρόμιο’’, ένα ωραίο κτήμα στο Πικέρμι Αττικής, που προσφέρεται για σεμινάρια και διαθέτει και κλειστή αίθουσα και μεγάλο εξωτερικό χώρο στη φύση, όπου όποιος επιθυμεί μπορεί να διανυκτερεύσει, στήνοντας τη σκηνή του στο κτήμα και παίρνοντας μια καλοκαιριάτικη γεύση camping ή να κοιμηθεί σε στρώματα στην αίθουσα χορού, με ένα αντίτιμο 5 ευρώ.

Συνιστάται σε όσους δηλώσουν συμμετοχή να έχουν βεβαίωση εμβολιασμού ή πρόσφατο τεστ και να έχουν μαζί τους και το απαραίτητο πλέον φετινό αξεσουάρ, τη μάσκα!

Περισσότερες πληροφορίες για το πώς προσεγγίζεται ο χώρος, για τη διανυκτέρευση και για την κατάθεση προκαταβολής θα δοθούν μέσω μέιλ ή τηλεφωνικά σε όσους δηλώσουν συμμετοχή.

 

Δηλώσεις συμμετοχής : τηλ. 6972862819 e-mail: katstavrou@gmail.com

Προθεσμία συμμετοχής : 20 Ιουνίου

Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 12 άτομα.

Περιορισμένες θέσεις. Θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ