Χοροθεραπεία  26  Ιουνίου δια ζώσης 11:00-15:00
Με τη Λήδα Shantala
«Πέρα από το γνώριμο»

Το γνώριμο είναι το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλώσαμε και που φέρουμε μέσα στο σώμα μας, μέσα στην ψυχολογία μας και στον τρόπο που σκεφτόμαστε και δρούμε. Έχει διαποτίσει τη στάση του σώματός μας, τον τρόπο που κινούμαστε και εκφραζόμαστε, την εικόνα που έχουμε διαμορφώσει για μας. Το γνώριμο μας προσφέρει αίσθημα ασφάλειας, επειδή είναι βιωμένο. Όμως το τίμημα είναι ότι μας  κρατάει έτσι στην επιρροή του. 

Από την άλλη υπάρχουν μέσα μας και άλλες ανάγκες, όπως η ανάγκη της εξέλιξης που αποτελεί βαθύ συστατικό της ύπαρξής μας. Και εξέλιξη είναι  κίνηση, είναι αλλαγή, διεύρυνση, απελευθέρωση από ότι μας κρατάει πίσω. Απαιτεί δυναμικό ενέργειας  και την  ανάληψη ευθύνης και ρίσκου. 

Αυτή την ενέργεια τη βρίσκουμε όταν ακούμε το μέσα μας. Όταν  ακολουθούμε  τις εσωτερικές υποδείξεις που είναι σύμφωνα με τους συμπαντικούς νόμους, όταν παίρνουμε πρωτοβουλίες. Έτσι γινόμαστε σκαπανείς της γνώσης, έχοντας εμπιστοσύνη τόσο στον εαυτό μας, όσο και στις προκλήσεις μάθησης που μας προσφέρει η ζωή μας, όπως ξετυλίγεται κάθε στιγμή και κάθε μέρα.  

Στη χοροθεραπεία θα διερευνήσουμε τις ποιότητες της κίνησής μας, τον τρόπο που το σώμα μας εκφράζει τόσο το γνώριμο, όσο και την αλλαγή και το ρίσκο.  Μέσω της χοροκινητικής θα διευρύνουμε το σωματικό ψυχικό και νοητικό μας ορίζοντα, έχοντας σαν πρώτη ύλη τον τρόπο που αισθανόμαστε μέσα μας ανεπάρκεια, έλλειψη και ανάγκη για διεύρυνση σωματική, ψυχική και νοητική.

 

Ημερομηνία & Ώρα Διεξαγωγής: Κυριακή 26 Ιουνίου, 11:00 – 15:00

Τόπος Διεξαγωγής: Πολυχώρος Shantom, Τριπόλεως 35Α & Ευβοιας, 152 31 Κ. Χαλάνδρι, 3’ από τη στάση μετρό «Χολαργός» της γραμμής 3. 

Δηλώσεις Συμμετοχής και πληροφορίες: Στη γραμματεία, Δε-Πε. 18:00-22:00, Παρ. 18:00-21:00. τηλ. 210-6717529, www.shantom.gr

Τακτοποίηση εισφοράς: Το αργότερο έως την Παρασκευή 24 Ιουνίου. Είτε στη γραμματεία, είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό και αποστολή αποδεικτικού ηλεκτρονικά.

 

Περισσότερα για τη χοροθεραπεία:

 

Λήδα Shantala

Χοροθεραπεύτρια G.D.T.R. Sr, απόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας της Σορβόννης (Dipl. Licence ès Lettres, Paris III Sorbonne), χορογράφος, χορεύτρια, καθηγήτρια ινδικού κλασικού χορού Μπάρατα Νάτυαμ καθώς και Ινδικής Κλασικής Yoga, ιδρύτρια του Πολυχώρου Πολιτισμού και Τεχνών Shantom «Σμάρω Στεφανίδου – Λήδα Shantala».

Είναι διπλωματούχος τού κρατικού Ιδρύματος Γιόγκα και Ιατρικής Έρευνας  της Ινδίας «Kaivalya Dhama»,  της ακαδημίας χορού της Ινδίας «Bharata Kalanjali», και της σχολής έκφρασης «Abhinaya Sudha»

Στην Ελλάδα, ίδρυσε το Χοροθέατρο «Λήδα Shantala», μια πρωτοποριακή ομάδα χορού με σύγχρονο διαπολιτισμικό και πολύ-πολιτισμικό χαρακτήρα. Από το 1987 διδάσκει (πρώτα στο Κέντρο Μάντιραμ και έπειτα στον Πολυχώρο Πολιτισμού και Τεχνών Shantom). Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων και της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος.

Περισσότερα για τη Λήδα Shantala

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ