Ο ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΩΔΗΣ ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Από την έκσταση στο βάσανο και πάλι πίσω..
Σάββατο 20/4/24, 2μμ ως 7μμ
Κυριακή 21/4/24, 11πμ ως 4μμ.
Σύνολο 10 ώρες εργαστηρίου.
Ένα εισαγωγικό εργαστήρι διερεύνησης στο τοπίο των σχέσεων: της σχέσης με τον εαυτό και της ερωτικής/συντροφικής σχέσης.
Με βασικά εργαλεία την ψυχοεκπαίδευση και την κίνηση,
θ’ αρχίσουμε το ξετύλιγμα του πολύχρωμου και πολύπαθου κουβαριού του σχετίζεσθαι. Πώς, όσα φέρω από την προσωπική και συλλογική μου ιστορία, όσα είμαι κι όσα νομίζω πως δεν είμαι απαρτίζουν μια διεργασία που επηρεάζει:
• Το αν και πώς θα σχετιστώ με τον εαυτό μου και με τους άλλους
• Το πώς χορεύω την ακολουθία των σχέσεων
• Τα όνειρά μου για την αγάπη
• Το μύθο της ζωής μου
Το εργαστήρι απευθύνεται σε ενήλικα άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν τη σχέση με τον εαυτό κι ό,τι τους/τις/τα δυσκολεύει στην αγάπη και τις σχέσεις με τους άλλους.
«Είν’ η αγάπη ένα ταξίδι από γιορτή σε γιορτή, είν’ η αγάπη ένα ταξίδι από πληγή σε πληγή..»
Χώρος/Ημερομηνίες/Ώρες:
Yeelen – Λιοσίων 216, 4ος όροφος
Σάββατο 20/4/24, 2μμ ως 7μμ
Κυριακή 21/4/24, 11πμ ως 4μμ.
Σύνολο 10 ώρες εργαστηρίου.
——-
Συντονίστριες:
Ευρώπη Σταυροπούλου – Εκπαιδεύτρια /Χοροθεραπεύτρια GDTSr
Έχει φοιτήσει στην επαγγελματική σχολή θεάτρου του Άκη Δαβή και της Ρούλας Πατεράκη και στις σχολές χορού “Ανάλια” της Μαίρης Τσούτη, Χοροκίνηση, κ.α.
Αποφοίτησε από το τριετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα χοροθεραπείας της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας το 2004 και έκτοτε συνεργάστηκε με κλινικά πλαίσια όπως το Σχολείο ειδικής αγωγής του δήμου Ψυχικού, το ΚΕΘΕΑ, το κλειστό πρόγραμμα απεξάρτησης του 18ΑΝΩ, το σωματείο για την απεξάρτηση ΘΗΣΕΑΣ στο δήμο Καλλιθέας κ.α.
Έχει συνεργαστεί με αρκετές δομές και δήμους, όπου διοργανώνει σεμινάρια και δράσεις επανοικειοποίησης των δημόσιων χώρων με δρώμενα για την κοινότητα. Από το 2010 Συντονίζει ομάδες χοροθεραπείας ενώ παράλληλα ασκεί την χοροθεραπεία σε ατομική βάση.
Το διάστημα 2015-2016 παρακολούθησε τo σεμινάριο Εισαγωγής στην Ψυχανάλυση που διοργάνωσε το Τμήμα Εκπαίδευσης του 18 Άνω στο ΨΝΑ και από το 2020 παρακολουθεί τους κύκλους των εκπαιδευτικών εργαστηρίων του Β.Α.Δ.Ο (βασικές αρχές διεργασίας ομάδας και ρόλος συντονιστή) του Processwork Hub.
Είναι η αντιπρόεδρος της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας και διδάσκει τη Χορορυθμική Θεραπεία (Πρωτόγονη Έκφραση) στο πλαίσιο του τετραετούς πλέον εκπαιδευτικού προγράμματος της Ένωσης.
Ειρήνη Ντάκου, MSc Psychology Diploma in Processwork (Dipl.PW) Certified Process Worker
H Ειρήνη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973.
Έχει πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχολογία κι είναι Certified Process Worker. Δουλεύει ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια με ενήλικες, ατομικά και σε ομάδες, ζευγάρια και έφηβους, καθώς και ως επόπτρια και ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων. Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με φορείς, ΜΚΟ, κι έχει εργαστεί στον τομέα Human Resources.
Πέραν του Process Work, έχει εκπαιδευτεί στην Γενική Θεωρία των Συστημάτων για Εφαρμογές στις Επιστήμες του Ανθρώπου στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου, μία προσέγγιση που θεωρεί θεμελιώδη για να κατανοήσουμε και να υποστηρίξουμε ή θεραπεύσουμε τον άνθρωπο μέσα από/στα συστήματα στα οποία υπάρχει (σχέσεις, οικογένεια, κοινωνία, κουλτούρα, κλπ.). Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στη Χοροθεραπεία στο πρώτο τριετές πρόγραμμα της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας, αφενός για να συνδέσει την αγάπη της για το χορό με την ψυχολογία αλλά και γιατί κατανοούσε έκτοτε ότι το σώμα φέρει ότι η ψυχή έχει υποφέρει. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε διετή κλινική εκπαίδευση στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, δίπλα στον καθηγητή Γιάννη Ζέρβα – στο τμήμα Ψυχικής Υγείας Γυναικών και στον καθηγητή Ανέστη Πεχλιβανίδη – στο τμήμα νοσηλείας Σκαρπαλέζου, Α’ Ψυχιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ.
Είναι μέλος του International Association of Process Work (I.A.P.O.P.), της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ.), της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας της Γυναίκας (Ε.Ψ.Υ.Γ.)
——-
Κόστος: 120 € – Early bird: 100 € ως 31 Μάρτη 2024
Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί με ελάχιστο αριθμό συμμετοχών 6 άτομα και με μέγιστο τα 14 άτομα.
Δηλώσεις συμμετοχής: yeelenathens@gmail.com

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ