«Ο δικός μου ρυθμός»: Χοροθεραπεία
Κυριακή 30 Μαΐου 2021, ώρα 12:00-14:30
Online

Συντονίζει:
Λήδα Shantala
Χοροθεραπεύτρια G.D.T.R. Sr, απόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας της Σορβόννης (Dipl. Licence ès Lettres, Paris III Sorbonne), χορογράφος, χορεύτρια, καθηγήτρια ινδικού κλασικού χορού Μπάρατα Νάτυαμ καθώς και Raja Yoga, ιδρύτρια του Πολυχώρου Πολιτισμού και Τεχνών Shantom «Σμάρω Στεφανίδου – Λήδα Shantala».

Είναι σημαντικό να ακολουθούμε τις εσωτερικές μας ανάγκες. Να προσφέρουμε στον εαυτό μας έστω και λίγο από αυτό που θα του δώσει ψυχική τροφή και πνευματική ενδυνάμωση.

Όμως συχνά αδυνατούμε, γιατί αποσυντονιζόμαστε και δεν βρίσκουμε τον τρόπο με τον οποίο να παρέμβουμε τόσο μέσα μας,  όσο και στην εξωτερική πραγματικότητα.

Πώς να μετατρέπουμε την εσωτερική ενέργεια σε εξωτερική και από την άλλη, πώς την εξωτερική επιρροή, αντί να αφήνουμε να μας ισοπεδώνει, να τη χρησιμοποιούμε για εσωτερική άσκηση και δράση.

Ζούμε μέσα σε κύκλους 24 ωρών, κατά τη διάρκεια των οποίων μάς διέπουν ετερογενείς ρυθμοί, πολλές φορές ανεξάρτητοι από τη βούλησή μας, που συχνά δεν μας ταιριάζουν.

Είτε  μας επιβάλλονται από εξωτερικούς παράγοντες είτε η διάθεσή μας είναι ευμετάβλητη και χάνει το συντονισμό.

Η δυνατότητα του να έχεις ρυθμό, που να μετασχηματίζεται ανάλογα με την αναγκαιότητα, είναι αποτέλεσμα εσωτερικής εργασίας και επαναλαμβανόμενης προσπάθειας.

Μέσω της χοροθεραπείας θα αναγνωρίσουμε τις νοσογόνες τάσεις που μας απορυθμίζουν, καθώς  και τους τρόπους για να μετασχηματίζουμε την ενέργεια μας.

 

Σημείωση:
Οι συνεδρίες αυτές έχουν ένα συνδετικό νήμα και αποτελούν θεματικούς κύκλους, ωστόσο είναι και εντελώς αυτοτελείς, μπορεί δηλαδή κάποιος να παρακολουθήσει μόνο μία, ή δύο, ή τρεις κλπ, μεμονωμένα.

Παρόλα αυτά, με μία φορά κανείς παίρνει μόνο μία γεύση αρχαρίου, διότι η χοροθεραπεία μαθαίνεται κάνοντας χοροθεραπεία και μόνον μέσα από την επανάληψη και τη διάρκεια στο χρόνο, μπορεί κανείς να περιμένει αλλαγές και ίαση. Έτσι συστήνεται αφού κανείς δοκιμάσει μία τετράωρη συνεδρία, να συγκεντρωθεί θεραπευτικά, να δεσμευτεί και να ακολουθήσει ανελλιπώς τις μηνιαίες συνεδρίες για τουλάχιστον ένα χρόνο.
Η  ετήσια ενότητα των 20 συναντήσεων όπως την προτείνουμε, σας εγγυάται μια πρώτη ικανοποίηση των θεμάτων και των στόχων που έχετε θέσει, με κανέναν όμως τρόπο δεν είναι επαρκής για μια εις βάθος κατανόηση της ψυχικής δομής. Συστήνονται δυο τουλάχιστον χειμερινές περίοδοι.

 

Περισσότερα για τη χοροθεραπεία  https://www.shantom.gr/mathimata/xorotherapeia
Bίντεο για τη χοροθεραπεία 
https://www.youtube.com/watch?v=F-bNGBj86p4

Συνέντευξη της Λήδας Shantala για τον ινδικό χορό, τη χοροθεραπεία και τη γιόγκα https://www.youtube.com/watch?v=QjBq1b8sTlY

 

 

Για τη χοροθεραπεία online

Για όσο κρατήσει το lockdown, ο χορός και το Shantom είναι σε αναστολή και όλα μας τα μαθήματα θα γίνονται τις προγραμματισμένες ώρες και ημέρες τους, μόνον online.

Υπάρχουν πολλά σημαντικά θέματα που θα επεξεργαστούμε, τα οποία συνδέονται με τις επιπτώσεις των συνθηκών στον ψυχισμό μας, στο σώμα μας και στον τρόπο σκέψης μας.

Η πλατφόρμα Zoom μας προσφέρει πολλές δυνατότητες για να δουλέψουμε τόσο ατομικά όσο και διαδραστικά.

Η τηλεχοροθεραπεία, προσφέρει θεραπευτική σχέση σε κάπως διαφορετικές συνθήκες:

Στην online χοροθεραπεία, παρουσιάζονται καινούργιες δυνατότητες για να δουλέψουμε διαφορετικά απ’ ό,τι στις δια ζώσης συνεδρίες.

Eκτός από όλα τα προηγούμενα θεραπευτικά εργαλεία, η τεχνολογία μας επιτρέπει να αναπτύξουμε και τα ακόλουθα θέματα: προσωπικός και διαδικτυακός χώρος, φυσικό και εικονικό σώμα, σύνδεση και αποσύνδεση, συρρίκνωση και επέκταση, σώμα και αξεσουάρ (ποντίκι κλπ). Αυτά τα νέα φίλτρα δίνουν νέες δυνατότητες επεξεργασίας σχέσεων με το χώρο, με την εικόνα σώματος, την εικόνα εαυτού, μεταβατικό αντικείμενο κ.α.

Σημείωση: Ακολουθούμε πιστά τους κανονισμούς για τα πνευματικά δικαιώματα και την ιδιωτικότητα.  Στα online μαθήματα δεν πραγματοποιείται βιντεοσκόπηση ή αποθήκευση του βίντεο.

 

Ημέρα και ώρα διεξαγωγής: Κυριακή 30 Μαΐου 2021, ώρα 12:00-14:30

Χώρος διεξαγωγής: online

Ιστοσελίδα https://www.shantom.gr
Δηλώσεις Συμμετοχής και πληροφορίες:  info@shantom.gr

Οικονομική τακτοποίηση με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό και αποστολή αποδεικτικού ηλεκτρονικά το αργότερο έως την Παρασκευή 28  Μαΐου 2021

Αποστολή συνδέσμου και κωδικού σύνδεσης στην πλατφόρμα ZOOM το Σάββατο 29 Μαΐου

Οδηγίες για συμμετοχή στα online μαθήματα https://www.shantom.gr/programma/ta-nea-mas/monon-online-november-2020

Πλήρες ετήσιο πρόγραμμα  https://www.shantom.gr/programma/programma-mathimaton

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ