loader image

Νέος κύκλος 9 Χοροθεραπειών 2023-2024
Με τη Λήδα Shantala

«Ελάτε να ξετυλίξουμε χορεύοντας την ιστορία μας»
Ξεκινάμε την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, ώρα 11:00-15:00

Η Χοροθεραπεία ή χοροκινητική έκφραση είναι μια έντεχνη μέθοδος ψυχοθεραπείας που επιτυγχάνει -μέσω της ελεύθερης αυτοσχεδιαστικής κίνησης, του χορού και της τέχνης,- βαθιές συνειδητοποιήσεις στον τρόπο που σκεπτόμαστε, που αισθανόμαστε και επικοινωνούμε.
Το σώμα μας, από την εμβρυακή του κατάσταση, καταγράφει μνήμες, πολλές από τις οποίες περνούν στο ασυνείδητο, από όπου λειτουργούν υπόγεια και βλαπτικά.

Η Χοροθεραπεία το βοηθά να τις θυμηθεί και να τις εκφράσει, λειτουργώντας λυτρωτικά. Η καλλιέργεια της σωματικής και ψυχικής έκφρασης αφυπνίζουν νέες δυνατότητες του εγκεφάλου, αναπτύσσουν την εκφραστικότητα και την ικανότητα επικοινωνίας, καταπολεμούν την ψυχοσωματική δυσκαμψία, το άγχος, τη μελαγχολία. Η χοροθεραπεία μάς απαλλάσσει από συμπλέγματα και προσφέρει άνοιγμα  στην αγάπη, στο παρόν και σε νέες προοπτικές, μιας ζωής με νόημα και φως.

 

Προσφέρονται 4ωρες ομαδικές συνεδρίες δια ζώσης μία φορά το μήνα και ατομικές δια ζώσης ή online. Οι προγραμματισμένες ημερομηνίες εδώ.

https://www.shantom.gr/programma/programma-mathimaton

 

Στις μέρες μας όλοι συνειδητοποιούμε ότι ο πλανήτης και η κοινωνία μας περνάνε από πρωτόγνωρα μονοπάτια που μας συγκλονίζουν. Είναι πλέον εμφανές ότι χρειάζεται μια ιδιαίτερη προετοιμασία και τέχνη για να μπορούμε να ζούμε την καθημερινότητα με ενσυναίσθηση κοινωνική, αλλά και δύναμη, ώστε να περιφρουρούμε την υγεία μας και το δικαίωμα στην ευτυχία.
Η χοροθεραπεία ατομικά ή σε ομάδα μπορεί να μας προσφέρει πολύτιμη βοήθεια, ανεξάρτητα από φύλο και ηλικία, για να είμαστε ευέλικτοι, δυνατοί και χαρούμενοι. 

  

Ημερομηνία & Ώρα Διεξαγωγής: Κυριακή 22 Οκτωβρίου 11:00 – 15:00.

Τόπος Διεξαγωγής: Πολυχώρος Shantom, Τριπόλεως 35Α & Εύβοιας, 152 31 Κ. Χαλάνδρι, στάση μετρό «Χολαργός» της γραμμής 3 (έξοδος προς Αθήνα). https://www.shantom.gr

Δηλώσεις Συμμετοχής και πληροφορίες: Στη γραμματεία, Δε-Πε. 18:00-22:00, Παρ. 18:00-21:00. τηλ. 210-6717529, info@shantom.gr

Τακτοποίηση εισφοράς: Το αργότερο έως την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου. Είτε στη γραμματεία, είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό και αποστολή αποδεικτικού ηλεκτρονικά.

Σημείωση: Η πρώτη συνεδρία λειτουργεί ως δοκιμαστική και κατόπιν θα χρειαστεί να δεσμευτείτε για τουλάχιστον 3 συνεδρίες.

 

Περισσότερα για τη χοροθεραπεία:  https://www.shantom.gr/mathimata/xorotherapeia

Video: https://www.youtube.com/watch?v=F-bNGBj86p4


Λήδα Shantala

 

Χοροθεραπεύτρια GDTR Sr, απόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας της Σορβόννης (Dipl. Licence ès Lettres, Paris III Sorbonne), χορογράφος, χορεύτρια, καθηγήτρια ινδικού κλασικού χορού Μπάρατα Νάτυαμ καθώς και Ινδικής κλασικής Yoga, ιδρύτρια του Πολυχώρου Πολιτισμού και Τεχνών Shantom «Σμάρω Στεφανίδου – Λήδα Shantala».

Είναι διπλωματούχος τού κρατικού Ιδρύματος Γιόγκα και Ιατρικής Έρευνας  της Ινδίας «Kaivalya Dhama»,  της ακαδημίας χορού της Ινδίας «Bharata Kalanjali», και της σχολής έκφρασης «Abhinaya Sudha»

Σπούδασε χοροθεραπεία με τη δόκτορα Μarcia B. Leventhal (Υφηγήτρια του Πανεπιστημίου της Ν. Υόρκης.).
Είναι η μοναδική δυτική ερευνήτρια διεθνώς που έγινε δεκτή από τους Πυγμαίους, για να φοιτήσει κοντά τους την αρχέγονη χοροθεραπευτική τέχνη ίασης «Μombwiri». Το 2010 επέστρεψε στην Αφρική για να εμβαθύνει περεταίρω την εκπαίδευσή της, αποκτώντας τον τοπικό τιμητικό τίτλο “NtzogoPolo” = “εκείνη που γνωρίζει τα μυστικά και βοηθά τους άλλους”.

Στην Ελλάδα, ίδρυσε το Χοροθέατρο «Λήδα Shantala», μια πρωτοποριακή ομάδα χορού με σύγχρονο διαπολιτισμικό και πολύ-πολιτισμικό χαρακτήρα. 

Το 1987 άρχισε να διδάσκει κατ’αρχήν στο «Κέντρο Μάντιραμ» γιόγκα, ινδικό χορό και να συντονίζει συνεδρίες ομαδικής χοροθεραπείας-χοροκινητικής έκφρασης

To 2003 δημιούργησεκαι διευθύνει τον Πολυχώρο Πολιτισμού και Τεχνών Shantom.

Το 2022 ίδρυσε την Ακαδημία Ινδικής κλασικής Yoga και εξειδικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων Yoga 200 ωρών, με διεθνή πιστοποίηση.

Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων και της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος.

 Στις 28 Ιουνίου 2022, τιμήθηκε από τη Διεθνή Επιτροπή του ΕICBI (Europe India Centre for Business Industry) ως EUIndia60 Legend  και συμπεριλήφθηκε στην ειδική τιμητική λίστα  και στην επετειακή της έκδοση με 60 Legends, ανάμεσα σε παγκόσμιου κύρους προσωπικότητες, που επιβραβεύονται  για το έργο τους με το οποίο συνέβαλαν και συμβάλουν στη σύσφιξη των σχέσεων Ευρώπης- Ινδίας τα τελευταία 60 χρόνια. 

H παρουσίαση της, στη σειρά 35: https://www.eicbi.org/euindia60-legends 

 Το e-βιβλίο (στη σελίδα 35): https://online.fliphtml5.com/hxcnw/danm/#p=1 

Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων και της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος.

Περισσότερα για τη Λήδα Shantala: https://www.shantom.gr/lida-shantala

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ