ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΧΟΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
21-22 Ιανουαρίου 2023
Η προσέγγιση της Πρωτόγονης Έκφρασης
Αφηγήματα εν κινήσει
Συντονισμός & Εποπτεία
Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδαs

Εισηγήτριες :

Αλέξια Μαργαρίτη

PhD, GDTR Sr, Καθηγήτρια Χοροθεραπείας, Χοροθεραπεύτρια, Καθηγήτρια Σωματικής Άσκησης, τ. Πρόεδρος της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας

Ευρώπη Σταυροπούλου

Χοροθεραπεύτρια GDT Sr, Εκπαιδεύτρια Χοροθεραπείας, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας

 

Μέσω ενός τελετουργικού αφηγήματος με όχημα τον ρυθμό, τη φωνή και τις συμβολικές κινητικές αλληλουχίες, θα χορέψουμε τις μικρές και μεγάλες ιστορίες μας.

Στο θεωρητικό μέρος θα συζητήσουμε για την καταγωγή της Πρωτόγονης Έκφρασης και τις βασικές πηγές από τις οποίες αντλεί τη θεραπευτική της ιδιότητα.

Θα αναφερθούμε στους κύριους άξονες του ψυχαναλυτικού, ανθρωπολογικού, εθνολογικού της υπόβαθρου καθώς και τις σύγχρονες  μελέτες των νευροεπιστημών που σχετίζονται με τα θεραπευτικά οφέλη του ρυθμού.

Ο ρυθμός, ο ήχος των κρουστών, η  απλότητα των κινήσεων, η χρήση της φωνής, το παιχνίδι, η επανάληψη, η επιτάχυνση και τελικά η εμπειρία της μετουσίωσης είναι κάποια από τα βασικά εργαλεία της Πρωτόγονης Έκφρασης με τα οποία θα έρθουμε σε επαφή στο βιωματικό μέρος.

Με οδηγό τον ενθουσιασμό, τον ρυθμό και τη δυναμική της ομάδας θα ιχνηλατήσουμε μαζί τα κινητικά μονοπάτια της Πρωτόγονης Έκφρασης που συνδέουν τους προσωπικούς με τους συλλογικούς μας χορούς.

 

Το σεμινάριο απευθύνεται

Στα άτομα τα οποία ασχολούνται με τους τομείς της ψυχικής και σωματικής υγείας, την εκπαίδευση, τις τέχνες, τις θεραπείες μέσω τεχνών, αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να «γνωρίσουν» τη χοροθεραπεία, χωρίς να είναι απαραίτητο να έχουν προηγούμενη εμπειρία.

 

Τρόπος εγγραφής & Πληροφορίες

Υπεύθυνες εγγραφών :

Αφροδίτη Ντρισμπιώτη
τηλ. 6947309381

Ελισάβετ Κοκορέλη
τηλ. 6973791337
e-mail  dancetherapy@gadt.gr

 

Χώρος διεξαγωγής και ώρες

Πολυχώρος Πολιτισμού & Τεχνών Shantom

Τριπόλεως 35α & Ευβοίας-Χαλάνδρι (Μετρό στάση Χολαργός, έξοδος Μεσογείων προς Αθήνα) Τηλ. 2106717529 (μόνο για περισσότερες  οδηγίες προσέλευσης)

Σάββατο & Κυριακή  11.00 – 17.00

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ