«Η ελευθερία της εκφραστικότητας» χοροθεραπεία με τη Λήδα Shantala
Κυριακή 26.05.2024, 11:00–15:00

Η Χοροθεραπεία ή χοροκινητική έκφραση, είναι μια έντεχνη μέθοδος ψυχοθεραπείας που επιτυγχάνει μέσω της ελεύθερης αυτοσχεδιαστικής κίνησης, του χορού και της τέχνης, βαθιές συνειδητοποιήσεις στον τρόπο που σκεπτόμαστε, που αισθανόμαστε, που κινούμαστε, που εκφραζόμαστε και επικοινωνούμε.
Η καλλιέργεια της σωματικής και ψυχικής έκφρασης αφυπνίζουν νέες δυνατότητες του εγκεφάλου, αναπτύσσουν την εκφραστικότητα και την ικανότητα επικοινωνίας, καταπολεμούν την ψυχοσωματική δυσκαμψία, το άγχος, τη μελαγχολία.

Λίγα λόγια για τη συνεδρία:

Η σύνδεση ανάμεσα στο τι σκεφτόμαστε πώς αισθανόμαστε και το πώς το επικοινωνούμε γίνεται σε μεγάλο βαθμό μέσα από το σώμα μας – τόσο το φυσικό μας σώμα όσο και την εικόνα του. Το σώμα μας απεικονίζεται μέσα στον ψυχισμό μας ως τρισδιάστατη αντανάκλαση, ως νοητική μορφοποίηση που περιλαμβάνει προσλαμβάνουσες προσωπικές, κοινωνικές και πολιτισμικές επιρροές. Μέσα από αυτήν το άτομο προσδιορίζεται στον κόσμο. 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, που διαπνέεται από ατμόσφαιρα ελευθερίας και φαντασίας στην έκφραση, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τη βαθύτερη φύση τους, να επικοινωνήσουν με περιοχές μη-λεκτικές και να αντλήσουν γνώση, δύναμη και ενέργεια. 


Οι προγραμματισμένες ημερομηνίες εδώ: https://www.shantom.gr/programma/programma-mathimaton.
Προσφέρονται 4ωρες ομαδικές συνεδρίες δια ζώσης μία φορά το μήνα και ατομικές δια ζώσης ή online.

Σημείωση: Η πρώτη συνεδρία λειτουργεί ως δοκιμαστική και κατόπιν θα χρειαστεί να δεσμευτείτε για τουλάχιστον 3 συνεδρίες.
Επειδή όμως βρισκόμαστε στο τέλος του κύκλου εκτός αυτής του Μαΐου θα γίνει άλλη μία στις 16 Ιουνίου. Επίσης για όσους το επιθυμούν και υπάρχουν θέσεις, μπορούν να κάνουν άλλες 7 δίωρες χοροθεραπείες στο retreat yoga χοροθεραπείας στο Πήλιο, από Σάββατο 6-Κυριακή 14 Ιουλίου.

Ημερομηνία & Ώρα Διεξαγωγής: Κυριακή 26.05.2024, 11:00–15:00

Τόπος Διεξαγωγής: Πολυχώρος Shantom, Τριπόλεως 35Α & Ευβοιας, 152 31 Κ. Χαλάνδρι, στάση μετρό «Χολαργός» της γραμμής 3 (έξοδος προς Αθήνα).
Δηλώσεις Συμμετοχής και πληροφορίες: Στη γραμματεία, Δε-Πε. 18:00-22:00, Παρ. 18:00-21:00. τηλ. 210-6717529, https://www.shantom.gr
Τακτοποίηση εισφοράς: Το αργότερο έως την Παρασκευή  24.05.2024. Είτε στη γραμματεία, είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.  

Περισσότερα για τη χοροθεραπεία: https://www.shantom.gr/mathimata/xorotherapeia

Video: Ο Μύθος του Χορού – Συνέντευξη με τη Λήδα Shantala – Aπόσπασμα χοροθεραπείας στο 10.24: https://www.youtube.com/watch?v=QjBq1b8sTlY  

Λήδα Shantala

Χοροθεραπεύτρια GDTR Sr, απόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας της Σορβόννης (Dipl. Licence ès Lettres, Paris III Sorbonne), χορογράφος, χορεύτρια, καθηγήτρια ινδικού κλασικού χορού Μπάρατα Νάτυαμ καθώς και Ινδικής κλασικής Yoga, ιδρύτρια του Πολυχώρου Πολιτισμού και Τεχνών Shantom «Σμάρω Στεφανίδου – Λήδα Shantala».
Είναι διπλωματούχος τού κρατικού Ιδρύματος Γιόγκα και Ιατρικής Έρευνας  της Ινδίας «Kaivalya Dhama»,  της ακαδημίας χορού της Ινδίας «Bharata Kalanjali», και της σχολής έκφρασης «Abhinaya Sudha».
Στην Ελλάδα, ίδρυσε το Χοροθέατρο «Λήδα Shantala», μια πρωτοποριακή ομάδα χορού με σύγχρονο διαπολιτισμικό και πολύ-πολιτισμικό χαρακτήρα.
Το 1987 άρχισε να διδάσκει κατ αρχήν στο «Κέντρο Μάντιραμ».
To 2003 δημιούργησε και διευθύνει τον Πολυχώρο Πολιτισμού και Τεχνών Shantom.
Το 2022 ίδρυσε την Ακαδημία Ινδικής κλασικής Yoga και εξειδικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων Yoga 200 ωρών, με διεθνή πιστοποίηση.
Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων και της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος.

 Στις 28 Ιουνίου 2022, τιμήθηκε από τη Διεθνή Επιτροπή του ΕICBI (Europe India Centre for Business Industry) ως EUIndia60 Legend  και συμπεριλήφθηκε στην ειδική τιμητική λίστα  και στην επετειακή της έκδοση με 60 Legends, ανάμεσα σε παγκόσμιου κύρους προσωπικότητες, που επιβραβεύονται  για το έργο τους με το οποίο συνέβαλαν και συμβάλουν στη σύσφιξη των σχέσεων Ευρώπης- Ινδίας τα τελευταία 60 χρόνια.
H παρουσίασή της, στη σειρά 35 https://www.eicbi.org/euindia60-legends 

Το e-βιβλίο (στη σελίδα 35): https://online.fliphtml5.com/hxcnw/danm/#p=1 

Περισσότερα για τη Λήδα Shantala: https://www.shantom.gr/lida-shantala

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ