loader image

Σεμινάριο Χοροθεραπείας
μέσω της Πρωτόγονης Έκφρασης
με τη FranceSchott-Billmann και συνεργάτες,
στην Τήνο, 18-23 Ιουλίου 2022

Η DRT-I (Διεθνής Ένωση της Χορορυθμικής Θεραπείας) και η ελληνική εκπροσώπηση της DRLST, σας καλούν σε ένα 6ήμερο σεμινάριο Χοροθεραπείας με την Πρωτόγονη Έκφραση, στην Τήνο, στην καρδιά του Αιγαίου πελάγους και των Κυκλάδων, από 18/7/2022-23/7/2022.

Η Πρωτόγονη Έκφραση είναι μια δυναμική, ευχάριστη και προσιτή σε όλους τεχνική χορού που χρησιμοποιείται στη Χορορυθμική Θεραπεία και την εμψύχωση ομάδων, εμπνέεται δε από κινητικά αρχέτυπα και δομές, κοινά στους χορούς των φυλετικών κοινωνιών, των αποκαλούμενων ”πρωτόγονων’’, αλλά και στους παραδοσιακούς χορούς όλου του κόσμου.

Στη Χορορυθμική Θεραπεία ο ρυθμός κατέχει κεντρική θέση ως κοινή βάση και γλώσσα για όλους τους ανθρώπους. Μέσα από απλές συμβολικές κινήσεις, συμμετρικές ή αντιθετικές, την επανάληψη αυτών πάνω στο ρυθμό, τη χρήση της φωνής και του τραγουδιού, το παιχνίδι και την τελετουργία, οι συμμετέχοντες διοχετεύουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους σε καλλιτεχνικά σχήματα που τους εκπροσωπούν στο σήμερα και μέσα από τη διαδικασία και τη σχέση με την ομάδα επαναπροσανατολίζονται θετικά τόσο σε ψυχικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Τη μέθοδο καθιέρωσε επιστημονικά η Γαλλίδα βιολόγος, ψυχαναλύτρια, χοροθεραπεύτρια και καθηγήτρια στη Σορβόννη, France Schott Billmann.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ: France Schott-Billmann, Ψυχαναλύτρια και Χοροθεραπεύτρια με την Πρωτόγονη Έκφραση, διδάσκουσα στο Παν/μιο Paris 5- Réné Descartes, στη Σορβόννη, στο Μaster των Θεραπειών μέσω Τέχνης. Ιδρύτρια του Atelier du Geste Rythmé στο Παρίσι, της Ένωσης DRΤ-Ι (Danse Rythme Thérapie – Internationale), Υπεύθυνη της διεθνούς εκπ/σης DRLST, συγγραφέας πολλών βιβλίων και άρθρων για το χορό και τη χοροθεραπεία. e-mail: france.schottbillmann@gmail.com Ελένη Χατζηγεωργίου, Ψυχολόγος ΕΚΠΑ – Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, Χοροθεραπεύτρια και πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια DRT, Υπεύθυνη της διεθνούς εκπαίδευσης DRLST Νότιας Ελλάδας, Χορογράφος, e-mail: psycorps8@gmail.com, τηλ. 6974875695 Κατερίνα Σταύρου, Εθνολόγος του Χορού – Χοροθεραπεύτρια, πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια DRT της διεθνούς εκπαίδευσης DRLST, e mail: katstavrou@gmail.com τηλ. 6972862819
Ayelet Ranen, Χοροθεραπεύτρια, πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια DRT της διεθνούς εκπ/σης DRLST στο Ισραήλ , e-mail: ayelet.lion17@gmail.com
Βασίλης Οικονομίδης, Μουσικός
ΒΟΗΘΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ DRLST ΑΘΗΝΑΣ
Μαρία Μάρη: Θεατρολόγος, Εκπαιδευόμενη Χοροθεραπεύτρια DRT

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: 30 ώρες (κατανεμημένες σε πρωί και απόγευμα, με εναλλαγή θεωρίας και πράξης και ενδιάμεσα διαλείμματα. Λεπτομερής πληροφόρηση για το ωράριο θα δοθεί στους συμμετέχοντες επιτόπου).

ΈΝΑΡΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: Δευτέρα, 18 Ιουλίου στις 18.00 ΛΗΞΗ: Σάββατο, 23 Ιουλίου στις 13.00 ΧΩΡΟΣ: Το σεμινάριο θα διεξαχθεί σε κατάλληλη αίθουσα του ξενοδοχείου, με το ενδεχόμενο, αν οι συνθήκες το ευνοήσουν, να χρησιμοποιήσουμε και άλλα σημεία, στην ύπαιθρο της Τήνου. Συνιστάται να έχετε μαζί σας την άδεια οδήγησης, εφόσον διαθέτετε. Στη διάρκεια του σεμιναρίου, ανάλογα με τις συνθήκες, ενδέχεται να έρθουμε σε επαφή με την τοπική μουσικοχορευτική παράδοση της Τήνου και των Κυκλάδων.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: 270 ευρώ (εξόφληση σεμιναρίου κατά την έναρξη) Στη λήξη του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΕΩΣ 30 ΜΑΪΟΥ 2022:
Μαρία Μάρη, Βοηθός διοργάνωσης DRLST Αθήνας
Εmail: maraakos@windowslive.com
ή στο τηλ: 6984726033
*Η προκαταβολή για να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας στο σεμινάριο, είναι 70 ευρώ και πρέπει να κατατεθεί έως τις 30 Μαϊου. Αφού επικοινωνήσετε μαζί μας για τη δήλωση συμμετοχής, θα σας δοθούν πληροφορίες για τον τρόπο κατάθεσης. Το ποσό αυτό δεν επιστρέφεται σε περίπτωση που ο συμμετέχων με δική του ευθύνη ΔΕΝ εμφανιστεί στο σεμινάριο. Το ποσό επιστρέφεται ολόκληρο σε περίπτωση που το σεμινάριο ακυρωθεί με ευθύνη των διοργανωτών.
**Κατά τη δήλωση συμμετοχής σας μέσω mail ή τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους διοργανωτές, είναι σημαντικό να αναγράψετε τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο-τηλέφωνο και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΔΩΜΑΤΙΩΝ

Ο ΤΟΠΟΣ: Η Τήνος είναι το 4ο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων, σφηνωμένη ανάμεσα στην Άνδρο, Σύρο, Μύκονο και Δήλο. Είναι διάσημη για τους δαντελωτούς περιστερεώνες της, τη μαρμαρογλυπτική της, τους θαυμάσιους παραδοσιακούς οικισμούς της, τις παραλίες της, τη μουσικοχορευτική της παράδοση, τη γαστρονομία της, τη φιλόξενη διάθεση των κατοίκων της και την εκκλησία της Ευαγγελίστριας, ένα από τα γνωστότερα προσκυνήματα του Χριστιανισμού.

ΔΙΑΜΟΝΗ: Η διαμονή θα γίνει στο ξενοδοχείο ‘’TINOS Beach’’, στην περιοχή ‘’Κιόνια’’, 2 χλμ από την πόλη της Τήνου, μπροστά στη θάλασσα. Όσοι δεν επιθυμούν να μείνουν στο ξενοδοχείο, θα πρέπει να αναζητήσουν κατάλυμα μόνοι τους.

TΙΜΕΣ ΔΩΜΑΤΙΩΝ: Μονόκλινο: 56 ευρώ με πρωινό Δίκλινο: 35 ευρώ κατ’ άτομο με πρωινό Τρίκλινο: 30 ευρώ κατ’ άτομο με πρωινό Στούντιο (1 διπλό κρεβάτι και 2 μονά) : 27 ευρώ κατ’ άτομο με πρωινό Στις τιμές περιλαμβάνεται ο δημοτικός φόρος.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΔΩΜΑΤΙΩΝ
Για τη δική σας εξυπηρέτηση και προκειμένου να φροντίσουμε εγκαίρως για την οργάνωση της διαμονής σας με το ξενοδοχείο στο δωμάτιο που επιθυμείτε, επικοινωνείτε κατευθείαν με την Κατερίνα Σταύρου στο e mail: katstavrou@gmail.com ή στο τηλ. 6972862819

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ