ΕΥΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

Η Εύα Μιχαηλίδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990 και μεγάλωσε στο Χαϊδάρι, Αττικής. Είναι απόφοιτη της  Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολή Χορού της Δ. Γρηγοριάδου, με πτυχίο Καθηγήτριας Χορού του Υπουργείου Πολιτισμού και απόφοιτη του Τριετούς Εκπαιδευτικού Προγράμματος Χοροθεραπείας, της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας. 

Έχει συμμετάσχει για δύο χρόνια στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ‘’Σκυτάλη’’, ένα πρόγραμμα εισαγωγής και εκπαίδευσης του χορού στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας, χορηγούμενο και υποστηριζόμενο από το ‘’Κέντρο Μελέτης  Χορού Ρ. Ι. Ντάνκαν’’ και το ‘’Ίδρυμα Στ. Νιάρχος’’.  

Είναι μέλος της συμπεριληπτικής ομάδας χορού ‘’Έξις- Exis Dance Company’’. Την περίοδο 2021-2023 , στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ‘’Contact’’ Erasmus+ , συνεργάζεται ως εκπαιδεύτρια χορού και μουσικής, στο ‘’ Ίσον -χώρο συμπεριληπτικής εκπαίδευσης και καλλιτεχνικής έκφρασης ανάπηρων και μη ανάπηρων καλλιτεχνών’’.  Έχει εργαστεί σε σχολές χορού και δήμους της χώρας,  ως καθηγήτρια κλασικού, σύγχρονου και παραδοσιακών χορών. Στα πλαίσια της εκπαίδευσης της στην Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδας, έχει κάνει την πρακτική της σε δημόσιους χώρους ψυχικής υγείας. (Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, Μονάδα Απεξάρτησης 18 Άνω, Παιδοψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων).  

Την περίοδο 2021-2023 εργάστηκε εθελοντικά ως χοροθεραπεύτρια στο  Κέντρο Ημέρας για το παιδί ‘’Το Λιθαράκι’’, του Γ. Νοσοκομείου Παίδων, Π.& Α. Κυριακού, σε συνέχεια της πρακτικής της άσκησης.  Σήμερα εργάζεται ως χοροθεραπεύτρια στο Κέντρο Ανάπτυξης παιδιού, εφήβου, οικογένειας & ανθρώπινου δυναμικού, ‘’Anima’’ και στο κέντρο ειδικών θεραπειών ‘’Θεραπαίζοντας’’, σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες με παιδιά τεσσάρων έως δέκα ετών.   Ταυτόχρονα με τις σπουδές της στον Χορό και την Χοροθεραπεία, έχει σπουδάσει πιάνο, θεωρία της μουσικής και τραγούδι.