«Έρως»: Χοροθεραπεία
Κυριακή 13 Ιουνίου 2021, ώρα 12:00-14:30
Online

Συντονίζει:
Λήδα Shantala
Χοροθεραπεύτρια G.D.T.R. Sr, απόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας της Σορβόννης (Dipl. Licence ès Lettres, Paris III Sorbonne), χορογράφος, χορεύτρια, καθηγήτρια ινδικού κλασικού χορού Μπάρατα Νάτυαμ καθώς και Raja Yoga, ιδρύτρια του Πολυχώρου Πολιτισμού και Τεχνών Shantom «Σμάρω Στεφανίδου – Λήδα Shantala».

Τι είναι ο ΄Ερωτας; Είναι θεός, είναι φαντασίωση, είναι αγάπη, είναι πόλεμος, είναι πρωταρχική δημιουργική δύναμη, είναι κοινωνική αξία;

Είναι ο έρωτας επιθυμία κυρίευσης του άλλου ή  μια απελπισμένη προσπάθεια να μπεις στον κύκλο στον οποίο ανήκει το αντικείμενο του έρωτα, αδιαφορώντας για όλα τ’ άλλα;

Είναι μια εξιδανίκευση της φαντασίας ενός ιδανικού κόσμου,  στον οποίο πρωτεύουσα και μοναδική θέση κατέχει το αντικείμενο της έλξης;  Είναι ανάγκη της ψυχής ή του σώματος;

Στην αρχαία Ελλάδα, ως «πρωτόγονος»,  γεννήθηκε από τον ίδιο του τον εαυτό και συνδέεται με το έρεβος, το χάος, τη νύχτα, τη φωτιά, τον άνεμο.  Λυσιμελή, μυθόπλοκο, αλγεσίδωρο τον έλεγε η Σαπφώ. Μέσον ανόδου προς την παρατήρηση του θεϊκού, θεωρείται από τον  Πλάτωνα.

Στη χοροθεραπεία θα αναζητήσουμε, μέσα από προσωπικά βιώματα, τη θέση που κατέχει ο έρωτας στη ζωή μας. Συνειδητά θα αποδεχθούμε την πολυπλοκότητα του και θα βρούμε τη δύναμη να επιλέξουμε, μέσα από αντιθετικές εσωτερικές δυναμικές, τη ροπή που ταιριάζει στη ζωή, στις ανάγκες και στα ιδανικά του καθενός μας.

 

Σημείωση:
Οι συνεδρίες αυτές έχουν ένα συνδετικό νήμα και αποτελούν θεματικούς κύκλους, ωστόσο είναι και εντελώς αυτοτελείς, μπορεί δηλαδή κάποιος να παρακολουθήσει μόνο μία, ή δύο, ή τρεις κλπ, μεμονωμένα.

Παρόλα αυτά, με μία φορά κανείς παίρνει μόνο μία γεύση αρχαρίου, διότι η χοροθεραπεία μαθαίνεται κάνοντας χοροθεραπεία και μόνον μέσα από την επανάληψη και τη διάρκεια στο χρόνο, μπορεί κανείς να περιμένει αλλαγές και ίαση. Έτσι συστήνεται αφού κανείς δοκιμάσει μία τετράωρη συνεδρία, να συγκεντρωθεί θεραπευτικά, να δεσμευτεί και να ακολουθήσει ανελλιπώς τις μηνιαίες συνεδρίες για τουλάχιστον ένα χρόνο.
Η  ετήσια ενότητα των 20 συναντήσεων όπως την προτείνουμε, σας εγγυάται μια πρώτη ικανοποίηση των θεμάτων και των στόχων που έχετε θέσει, με κανέναν όμως τρόπο δεν είναι επαρκής για μια εις βάθος κατανόηση της ψυχικής δομής. Συστήνονται δυο τουλάχιστον χειμερινές περίοδοι.

 

Περισσότερα για τη χοροθεραπεία  https://www.shantom.gr/mathimata/xorotherapeia
Bίντεο για τη χοροθεραπεία  https://www.youtube.com/watch?v=F-bNGBj86p4

Συνέντευξη της Λήδας Shantala για τον ινδικό χορό, τη χοροθεραπεία και τη γιόγκα https://www.youtube.com/watch?v=QjBq1b8sTlY

 

Για τη χοροθεραπεία online

Για όσο κρατήσει το lockdown, ο χορός και το Shantom είναι σε αναστολή και όλα μας τα μαθήματα θα γίνονται τις προγραμματισμένες ώρες και ημέρες τους, μόνον online.

Υπάρχουν πολλά σημαντικά θέματα που θα επεξεργαστούμε, τα οποία συνδέονται με τις επιπτώσεις των συνθηκών στον ψυχισμό μας, στο σώμα μας και στον τρόπο σκέψης μας.

Η πλατφόρμα Zoom μας προσφέρει πολλές δυνατότητες για να δουλέψουμε τόσο ατομικά όσο και διαδραστικά.

Η τηλεχοροθεραπεία, προσφέρει θεραπευτική σχέση σε κάπως διαφορετικές συνθήκες:

Στην online χοροθεραπεία, παρουσιάζονται καινούργιες δυνατότητες για να δουλέψουμε διαφορετικά απ’ ό,τι στις δια ζώσης συνεδρίες.

Eκτός από όλα τα προηγούμενα θεραπευτικά εργαλεία, η τεχνολογία μας επιτρέπει να αναπτύξουμε και τα ακόλουθα θέματα: προσωπικός και διαδικτυακός χώρος, φυσικό και εικονικό σώμα, σύνδεση και αποσύνδεση, συρρίκνωση και επέκταση, σώμα και αξεσουάρ (ποντίκι κλπ). Αυτά τα νέα φίλτρα δίνουν νέες δυνατότητες επεξεργασίας σχέσεων με το χώρο, με την εικόνα σώματος, την εικόνα εαυτού, μεταβατικό αντικείμενο κ.α.

Σημείωση: Ακολουθούμε πιστά τους κανονισμούς για τα πνευματικά δικαιώματα και την ιδιωτικότητα.  Στα online μαθήματα δεν πραγματοποιείται βιντεοσκόπηση ή αποθήκευση του βίντεο.

 

Ημέρα και ώρα διεξαγωγής: Κυριακή 13 Ιουνίου 2021, ώρα 12:00-14:30

Χώρος διεξαγωγής: online

Ιστοσελίδα https://www.shantom.gr
Δηλώσεις Συμμετοχής και πληροφορίες:  info@shantom.gr

Οικονομική τακτοποίηση με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό και αποστολή αποδεικτικού ηλεκτρονικά το αργότερο έως την Παρασκευή 11  Ιουνίου 2021

Αποστολή συνδέσμου και κωδικού σύνδεσης στην πλατφόρμα ZOOM το Σάββατο 12 Ιουνίου.

Οδηγίες για συμμετοχή στα online μαθήματα https://www.shantom.gr/programma/ta-nea-mas/monon-online-november-2020

Πλήρες ετήσιο πρόγραμμα  https://www.shantom.gr/programma/programma-mathimaton

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ