ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΟΚΟΡΕΛΗ

Χοροθεραπεύτρια
Fascia therapist, Σωματοψυχο-Παιδαγωγός
Βασιλικά, Βόρεια Εύβοια / 22260 43164, 6973791337 / elkokoreli@hotmail.com

 

Γιατί ο χορός βρίσκεται παντού, στο δρόμο, στο σπίτι, στη δουλειά, στη συνάντηση, στη ζωή ολόκληρη…

Η Ελισάβετ Κοκορέλη γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα. Ασχολήθηκε με την κίνηση και το χορό από πολύ μικρή ηλικία παράλληλα με τις υπόλοιπες σπουδές της. Παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ποικίλων τεχνικών χορού όπως το contact improvisation, butoh, body weather laboratory, σύγχρονο, κτλ. Συμμετείχε σε ατομικές και ομαδικές παραστάσεις χορού. Η συνάντησή της με το χώρο της ψυχικής υγείας την οδήγησε στη χοροθεραπεία. Αποφοίτησε από το τριετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας. Δούλεψε ως χοροθεραπεύτρια από το 2003 στην Κοινωνική Λέσχη της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου – ΕΨΥΠΕ, στο ανοιχτό πρόγραμμα αντιμετώπισης των ουσιοεξαρτήσεων “Θησέας” στην Καλλιθέα Αττικής και από το 2004 έως το 2012 στη μονάδα απεξάρτησης τοξικομανών του 18ΑΝΩ του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής. Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας.

Γνωρίστηκε με τη Fascia Therapy και τη Σωματοψυχο–παιδαγωγική το 2003 και απέκτησε τον τίτλο της Fascia Therapist το 2005. Είναι μια μέθοδος που μπορεί να συνδυαστεί οργανικά και συμπληρωματικά με τη χοροθεραπεία. Το 2010 αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Fernando Pessoa του Porto αποκτώντας το πτυχίο της Σωματοψυχο-παιδαγωγού.

Από το 2011 έχει μετακομίσει με την οικογένειά της στα Βασιλικά Ιστιαίας, στη Βόρεια Εύβοια, αναζητώντας έναν πιο ανθρώπινο τρόπο ζωής. Η επαφή με την πλούσια φύση και τις εναλλαγές των εποχών έχει δημιουργήσει μια νέα βάση για μελέτη και έρευνα στον χορό, στην κίνηση και τη θεραπεία.

Στο εργαστήρι Κίνησης, Χοροθεραπείας και Fascia Therapy που λειτουργεί αναλαμβάνει ατομικές και ομαδικές συνεδρίες, ενώ ταυτόχρονα παραδίδει μαθήματα θεραπευτικής και αισθητηριακής γυμναστικής και δημιουργικής κίνησης.