ΕΛΕΝΗ ΤΖΙΚΟΥ

Η Ελένη Τζίκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (2001), του 3ετούς Εκπαιδευτικού Προγράμματος Χοροθεραπείας της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος (2007) και του 3ετούς Εκπαιδευτικού Προγράμματος στη Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας (2010) του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (Ψ.Ν.Α. Δαφνί). Σήμερα εκπαιδεύεται στη Θεραπευτική Κλινική Ύπνωση και τη ΓνωσιακήΣυμπεριφορική Υπνοθεραπεία.

Η επαγγελματική της πορεία ως Ψυχολόγος ξεκινά το 2002, σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Το 2007 εντάσσεται στο Εισαγωγικό Μητρώο Στελεχών Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών  και  στο Εισαγωγικό Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (πρώην Ε.ΚΕ.ΠΙΣ.)

Από το 2002 ως και σήμερα (α) έχει κάνει  υποστηριζόμενη εκπαίδευση και συνοδεία στο σχολείο εφήβων με ψυχιατρικά προβλήματα και διαταραχές συμπεριφοράς, β) έχει εργαστεί σε Φορείς (Ν.Π.Ι.Δ.) του Προγράμματος Αποασυλοποίησης Ψυχαργώς, γ) συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα, δ) εκπαιδεύει και υποστηρίζει εθελοντές, σπουδαστές και επαγγελματίες για την Ψυχική Υγεία, ε) εργάζεται ιδιωτικά ως Ψυχολόγος καθώς και μέσω Χοροθεραπευτικών παρεμβάσεων, κάνοντας συνεδρίες.

Διδάσκει δε στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος και είναι συνεργάτιδα του Ψυχοθεραπευτικού Κέντρου -Πολυχώρου «Animus Corpus», στην Αθήνα και του Κέντρου Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης «Mafalda», στον Πειραιά.