Εκφραστική κίνηση και Φως: Χοροθεραπεία
Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 ώρα 11:00-15:00
Διά ζώσης

Συντονίζει: 
Λήδα Shantala Χοροθεραπεύτρια GDTR Senior, απόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας της Σορβόννης (Dipl. Licence ès Lettres, Paris III Sorbonne), χορογράφος, χορεύτρια, καθηγήτρια ινδικού κλασικού χορού Μπάρατα Νάτυαμ καθώς και Raja Yoga, ιδρύτρια του Πολυχώρου Πολιτισμού και Τεχνών Shantom «Σμάρω Στεφανίδου – Λήδα Shantala».

Οι τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος δεν εγγράφονται απλά στη ψυχική μας διάσταση. Ως δεσμοφύλακες, περιορίζουν τις δυνατότητες της έκφρασής μας ψυχικά και σωματικά, εξορίζοντάς μας από την ευφυΐα του σώματός μας.

Η καλλιέργεια της σωματικής και ψυχικής έκφρασης αφυπνίζει νέες δυνατότητες του εγκεφάλου, φωτίζει τη ζωή μας και, απελευθερώνοντας μας από συμπλέγματα, προσφέρει άνοιγμα στην αγάπη, στο παρόν και σε νέες προοπτικές μιας ζωής με νόημα.

 

Σημείωση:
Οι συνεδρίες αυτές έχουν ένα συνδετικό νήμα και αποτελούν θεματικούς κύκλους, ωστόσο είναι και εντελώς αυτοτελείς, μπορεί δηλαδή κάποιος να παρακολουθήσει μόνο μία, ή δύο, ή τρεις κλπ, μεμονωμένα.

Παρόλα αυτά, με μία φορά κανείς παίρνει μόνο μία γεύση αρχαρίου, διότι η χοροθεραπεία μαθαίνεται κάνοντας χοροθεραπεία και μόνον μέσα από την επανάληψη και τη διάρκεια στο χρόνο, μπορεί κανείς να περιμένει αλλαγές και ίαση. Έτσι συστήνεται αφού κανείς δοκιμάσει μία τετράωρη συνεδρία, να συγκεντρωθεί θεραπευτικά, να δεσμευτεί και να ακολουθήσει ανελλιπώς τις μηνιαίες συνεδρίες για τουλάχιστον ένα χρόνο.
Η  ετήσια ενότητα των 10 συναντήσεων όπως την προτείνουμε, σας εγγυάται μια πρώτη ικανοποίηση των θεμάτων και των στόχων που έχετε θέσει, με κανέναν όμως τρόπο δεν είναι επαρκής για μια εις βάθος κατανόηση της ψυχικής δομής. Συστήνονται δυο τουλάχιστον χειμερινές περίοδοι.

 

Περισσότερα για τη χοροθεραπεία  shantom.gr/mathimata/xorotherapeia

Bίντεο για τη χοροθεραπεία  youtube.com/watch?v=F-bNGBj86p4 

Συνέντευξη της Λήδας Shantala για τον ινδικό χορό, τη χοροθεραπεία και τη γιόγκα  youtube.com/watch?v=QjBq1b8sTlY 

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Ημερομηνία & Ώρα Διεξαγωγής: Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023, ώρα 11:00 – 15:00

Τόπος Διεξαγωγής: Πολυχώρος Shantom, Τριπόλεως 35Α & Ευβοιας, 152 31 Κ. Χαλάνδρι, στάση μετρό «Χολαργός» της γραμμής 3

Δηλώσεις Συμμετοχής και πληροφορίες: Στη γραμματεία, Δε-Πε. 18:00-22:00, Παρ. 18:00-21:00. τηλ. 210-6717529, www.shantom.gr

Τακτοποίηση εισφοράς: Το αργότερο έως την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023. Είτε στη γραμματεία, είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό και αποστολή αποδεικτικού ηλεκτρονικά

Περισσότερα για τη χοροθεραπεία: shantom.gr/mathimata/xorotherapeia 

Περισσότερα για τη Λήδα Shantala:  shantom.gr/lida-shantala

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ