ΕΥΤΥΧΙΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Η Ευτυχία Νικολοπούλου είναι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και κάτοχος Master στη Χοροκινητική Ψυχοθεραπεία (MA Dance Movement Psychotherapy) από το Goldsmiths College του Λονδίνου. Έχει δουλέψει θεραπευτικά με ενήλικες, εφήβους και παιδιά σε πληθώρα δομών στην Αγγλία και στην Ελλάδα. Έχει αποκτήσει κλινική εμπειρία δουλεύοντας για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας (NHS) με άτομα που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές. Επιπλέον έχει εργαστεί ως χοροκινητική ψυχοθεραπεύτρια με άτομα με ψυχωτικές εμπειρίες, εξαρτήσεις, ειδικές ανάγκες και αστέγους.

Στην Ελλάδα έχει εργαστεί σε σχολικά πλαίσια στο παρελθόν. Σήμερα, δραστηριοποιείται ως ψυχολόγος της ΜΚΟ Θάλπος-Ψυχική Υγεία σε πρόγραμμα παρέμβασης θεραπειών μέσω τεχνών σε παιδιά και εφήβους σε νοσοκομειακό πλαίσιο καθώς και στην κοινότητα. Παράλληλα, προσφέρει ατομικές συνεδρίες ιδιωτικά και συντονίζει ομάδες χοροκινητικής θεραπείας.

Η επιθυμία της για αυθεντικότητα και δημιουργικότητα την οδήγησαν στο δρόμο της χοροκινητικής ψυχοθεραπείας. Κατάλαβε πως σε πολλές περιπτώσεις αυτό που δεν μπορούν να εκφράσουν τα λόγια και ο νους, το σώμα και οι αισθήσεις μπορούν να το ξεκλειδώσουν και να αποτελέσουν πηγή προσωπικής χαράς, δύναμης και ζωντάνιας.

Ευτυχία Νικολοπούλου
eft.nikolopoulou@gmail.com
τηλ: 6947553308
περιοχή δραστηριοποίησης: Αθήνα