Ο δημιουργικός χώρος της εσωτερικής κίνησης: Χοροθεραπεία
Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 ώρα 11:00-15:00
Δια ζώσης

Συντονίζει: 
Λήδα Shantala Χοροθεραπεύτρια G.D.T.R. Sr, απόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας της Σορβόννης (Dipl. Licence ès Lettres, Paris III Sorbonne), χορογράφος, χορεύτρια, καθηγήτρια ινδικού κλασικού χορού Μπάρατα Νάτυαμ καθώς και Raja Yoga, ιδρύτρια του Πολυχώρου Πολιτισμού και Τεχνών Shantom «Σμάρω Στεφανίδου – Λήδα Shantala».

Η ζωή είναι κίνηση. Μια πορεία προς άγνωστη κατεύθυνση με μόνα ξεκάθαρα τα όρια της αρχής και του τέλους. Πίσω μας αφήνουμε σημάδια σκέψεων, συναισθημάτων, πράξεων μας, που κι αυτά σιγά σιγά σβήνουν από το πέρασμα του χρόνου.
Μπροστά όμως ποιο δρόμο καλούμαστε να ακολουθήσουμε;
Συχνά ακολουθούμε το δρόμο των γονιών μας, επαναλαμβάνοντας τις δικές τους σκέψεις και αφομοιώνοντας τον τρόπο που εκείνοι επέλυαν τις δικές τους συγκινήσεις.
Το τίμημα όμως είναι η απώλεια του εαυτού μας και της σύνδεσης με αυτό το κάτι που καθοδηγεί, προσωπικά και σιωπηλά, στο μοναδικό μονοπάτι που καλούμαστε βουβά να διανύσουμε μέρα με τη μέρα.
Στη χοροθεραπεία μέσα από το χορό μας, θα αναζητήσουμε τον εσωτερικό χώρο και τη σύνδεση  με την έμπνευση, τη δημιουργική δύναμη  και τη χαρά που προσφέρει η βεβαιότητα του να είσαι ο εαυτός σου.

 

 

Σημείωση:
Οι συνεδρίες αυτές έχουν ένα συνδετικό νήμα και αποτελούν θεματικούς κύκλους, ωστόσο είναι και εντελώς αυτοτελείς, μπορεί δηλαδή κάποιος να παρακολουθήσει μόνο μία, ή δύο, ή τρεις κλπ, μεμονωμένα.

Παρόλα αυτά, με μία φορά κανείς παίρνει μόνο μία γεύση αρχαρίου, διότι η χοροθεραπεία μαθαίνεται κάνοντας χοροθεραπεία και μόνον μέσα από την επανάληψη και τη διάρκεια στο χρόνο, μπορεί κανείς να περιμένει αλλαγές και ίαση. Έτσι συστήνεται αφού κανείς δοκιμάσει μία τετράωρη συνεδρία, να συγκεντρωθεί θεραπευτικά, να δεσμευτεί και να ακολουθήσει ανελλιπώς τις μηνιαίες συνεδρίες για τουλάχιστον ένα χρόνο.
Η  ετήσια ενότητα των 20 συναντήσεων όπως την προτείνουμε, σας εγγυάται μια πρώτη ικανοποίηση των θεμάτων και των στόχων που έχετε θέσει, με κανέναν όμως τρόπο δεν είναι επαρκής για μια εις βάθος κατανόηση της ψυχικής δομής. Συστήνονται δυο τουλάχιστον χειμερινές περίοδοι.

 

Περισσότερα για τη χοροθεραπεία  https://www.shantom.gr/mathimata/xorotherapeia
Bίντεο για τη χοροθεραπεία  https://www.youtube.com/watch?v=F-bNGBj86p4 

Συνέντευξη της Λήδας Shantala για τον ινδικό χορό, τη χοροθεραπεία και τη γιόγκα https://www.youtube.com/watch?v=QjBq1b8sTlY 

 

Περισσότερες πληροφορίες: 
Ημερομηνία & Ώρα Διεξαγωγής: Κυριακή 16  Οκτωβρίου 11:00 – 15:00

Τόπος Διεξαγωγής: Πολυχώρος Shantom, Τριπόλεως 35Α & Ευβοιας, 152 31 Κ. Χαλάνδρι, στάση μετρό «Χολαργός» της γραμμής 3

Δηλώσεις Συμμετοχής και πληροφορίες: Στη γραμματεία, Δε-Πε. 18:00-22:00, Παρ. 18:00-21:00. τηλ. 210-6717529, www.shantom.gr

Τακτοποίηση εισφοράς: Το αργότερο έως την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου  2022. Είτε στη γραμματεία, είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό και αποστολή αποδεικτικού ηλεκτρονικά

Περισσότερα για τη χοροθεραπεία: https://www.shantom.gr/mathimata/xorotherapeia 


Λήδα Shantala

 

L G.D.T.R. Sr, απόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας της Σορβόννης (Dipl. Licence ès Lettres, Paris III Sorbonne), χορογράφος, χορεύτρια, καθηγήτρια ινδικού κλασικού χορού Μπάρατα Νάτυαμ καθώς και Ινδικής κλασικής Yoga, ιδρύτρια του Πολυχώρου Πολιτισμού και Τεχνών Shantom «Σμάρω Στεφανίδου – Λήδα Shantala».

Είναι διπλωματούχος τού κρατικού Ιδρύματος Γιόγκα και Ιατρικής Έρευνας  της Ινδίας «Kaivalya Dhama»,  της ακαδημίας χορού της Ινδίας «Bharata Kalanjali», και της σχολής έκφρασης «Abhinaya Sudha»

Στην Ελλάδα, ίδρυσε το Χοροθέατρο «Λήδα Shantala», μια πρωτοποριακή ομάδα χορού με σύγχρονο διαπολιτισμικό και πολύ-πολιτισμικό χαρακτήρα. Από το 1987 διδάσκει (πρώτα στο Κέντρο Μάντιραμ και έπειτα στον Πολυχώρο Πολιτισμού και Τεχνών Shantom) Ινδική κλασική Yoga/διαλογισμό, Μπάρατα Νάτυαμ και συντονίζει ομάδες χοροθεραπείας.

Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων και της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος.

Το 2022 ίδρυσε την Ακαδημία Ινδικής κλασικής Yoga και εξειδικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων Yoga 200 ωρών, με διεθνή πιστοποίηση.

 Στις 28 Ιουνίου 2022, τιμήθηκε από τη Διεθνή Επιτροπή του ΕICBI (Europe India Centre for Business Industry) ως EUIndia60 Legend  και συμπεριλήφθηκε στην ειδική τιμητική λίστα  και στην επετειακή της έκδοση με 60 Legends, ανάμεσα σε παγκόσμιου κύρους προσωπικότητες, που επιβραβεύονται  για το έργο τους με το οποίο συνέβαλαν και συμβάλουν στη σύσφιξη των σχέσεων Ευρώπης- Ινδίας τα τελευταία 60 χρόνια. 

H παρουσίαση της, στη σειρά 35, Το e-βιβλίο (στη σελίδα 35)

Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων και της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος.

 Περισσότερα για τη Λήδα Shantala  https://www.shantom.gr/lida-shantala

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ