ΑΡΙΑΔΝΗ-ΔΑΦΝΗ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

Η Αριάδνη-Δάφνη Στεργιοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Απόφοιτος του Π.Σ.Π.Α., σπούδασε κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες στην Γαλλία και εξειδικεύτηκε στην εθνομουσικολογία (1998). Ως ερευνήτρια πεδίου μελέτησε περιστάσεις σχετικές με χορό και μουσική και επικεντρώθηκε στην ανθρωπολογική θεώρηση του χορευτικού γεγονότος. Επίσης, σπούδασε κλασσικό τραγούδι και απέκτησε δίπλωμα μονωδίας με καθηγητή τον κ. Ζάχο Τερζάκη (2011) και ως σήμερα εξακολουθεί να γυμνάζεται υπό την καθηγήτρια φωνητικής κ. ΛίλιανΤσατσαρώνη. Συνδυαστικά, αναζητήσεις για τον χορό καθώς και την χρήση της φωνής, στάθηκαν αφορμή για να ασχοληθεί συστηματικά και να σπουδάσει χοροθεραπεία: εξειδικεύτηκε σε χοροθεραπεύτρια μέσω της τεχνικής της Πρωτόγονης Έκφρασης υπό την καθηγήτρια FranceSchott-Billmann (2017).

Χορός και μουσική, αδιάκοπα από την παιδική της ηλικία, συνιστούν άξονες συστηματικής πρακτικής ενασχόλησης και θεωρητικής διερεύνησης.

Παρακολουθεί και συμμετέχει σε διεθνή συνέδρια που άπτονται των επιστημονικών της ενδιαφερόντων και, επίσης, δραστηριοποιείται βιβλιογραφικά.

Σήμερα, ζει και εργάζεται στην Αθήνα, σε περιβάλλοντα σχετικά με την έρευνα, την εκπαίδευση, την υποστήριξη και τις τέχνες.

Αριάδνη-Δάφνη Στεργιοπούλου, γεν. 13/9/1973
Κοινωνική Ανθρωπολόγος/Εθνομουσικολόγος, Μονωδός, Χοροθεραπεύτρια
Περιοχή δραστηριοποίησης : Αθήνα & περιφέρεια
+306937164546
ariadnedaphne@yahoo.com