ΑΡΙΑΔΝΗ-ΔΑΦΝΗ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ
Κοινωνική Ανθρωπολόγος – Εθνομουσικολόγος
Μονωδός, Χοροθεραπεύτρια

Η Αριάδνη-Δάφνη Στεργιοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. 

Απόφοιτος του Π.Σ.Π.Α., σπούδασε κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Γαλλία και εξειδικεύτηκε στην εθνομουσικολογία (D.E.A., Laboratoire d’ethnologie et de sociologie comparative, Université Paris X Nanterre/ 1998). Ως ερευνήτρια πεδίου μελέτησε περιστάσεις σχετικές με χορό και μουσική και επικεντρώθηκε στην ανθρωπολογική προσέγγιση του χορευτικού γεγονότος. 

Σπούδασε επίσης μουσική με κατεύθυνση το κλασσικό τραγούδι και απέκτησε δίπλωμα  μονωδίας υπό τον καθηγητή Ζ. Τερζάκη (2011). 

Συνδυαστικά, αναζητήσεις της για τις πολλαπλές όψεις του χορευτικού φαινομένου καθώς και την χρήση της φωνής, την ώθησαν να ασχοληθεί συστηματικά με την χοροθεραπεία:  μαθήτρια της καθηγήτριας Fr. Schott-Billmann, εξειδικεύτηκε σε χοροθεραπεύτρια μέσω της πρωτόγονης έκφρασης (2017). 

Από την παιδική της ηλικία, χορός και μουσική συνιστούν άξονες μεθοδικής πρακτικής ενασχόλησης και θεωρητικής διερεύνησης. Παρακολουθεί και συμμετέχει σε διεθνείς διοργανώσεις και συνέδρια που άπτονται των επιστημονικών της ενδιαφερόντων.

Δραστηριοποιείται σε περιβάλλοντα σχετικά με την έρευνα, την εκπαίδευση, την υποστήριξη και τις τέχνες. Συνδυάζοντας στοιχεία από την πολύπλευρη ακαδημαϊκή της κατάρτιση, σχεδιάζει και εμψυχώνει εργαστήρια χορορρυθμικής αγωγής για άτομα κάθε ηλικίας, τόσο στην Αθήνα όσο και την περιφέρεια ή το εξωτερικό.

Επικοινωνία: ariadnedaphne@yahoo.com