ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΤΣΙΚΑ

Τηλέφωνο: 6944571187
Ηλεκτρονική διεύθυνση: ama.aoia@gmail.com
Ταχυδρομική διεύθυνση:  Υμηττού 84 Χολαργος 15561
Περιοχή/πόλη δραστηριοποίησης : Αθήνα , Κρήτη

 

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Η Αντωνία Κάτσικα γεννήθηκε στο Τορόντο του Καναδά  το 1974 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Ψυχολογία (B.A.) στο University of Indianapolis στην Αθήνα και   στη  συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στην Κοινωνική – Οργανωτική Ψυχολογία (M.Sc.) στο London School of Economics & Political Science στο Λονδίνο.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εργάστηκε ως Ψυχολόγος στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» στο Τμήμα Παιδιατρικής Αιματολογίας- Ογκολογίας (Πιλοτικό Πρόγραμμα, Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού).Η συνειδητοποίηση για την  αποτελεσματικότητα της τέχνης ως μέσο θεραπείας και η αγάπη της για το χορό την οδήγησαν στην Γαλλία όπου εκπαιδεύτηκε στην Χοροθεραπεία με την μέθοδο της Πρωτόγονης Έκφρασης από την F. Schott-Billmann – Atelier du Geste Rythmé/ Association Danse Rythme Lien Socialet Thérapie, στο Παρίσι (2006-2009). Επίσης, έχει εκπαιδευτεί στην αυθεντική πρακτική της Πρωτόγονης Έκφρασης από τον δημιουργό της, Herns Duplan στη Γαλλία και στην Ιταλία (2009-2015).

Εξασκεί την μέθοδο της Πρωτόγονης Έκφρασης από το 2007, σε κλειστές θεραπευτικές ομάδες ενηλίκων και σε ανοικτές ομάδες προσωπικής ανάπτυξης.

 

Σύνδεσμοι: dancerhythmtherapy.wordpress.com
Facebook: Dance Rhythm Therapy