ΑΝΝΑ ΖΟΥΜΠΑ

Είμαι η Άννα Ζούμπα και είμαι ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια και χοροθεραπεύτρια ή κινητική ψυχοθεραπεύτρια. Ειμαι ιδρύτρια του krama therapy (www.kramatherapy.gr) 

Η προσέγγισή μου: 

Στη δουλεια μου ως ψυχολόγος και χοροθεραπεύτρια, συνδιάζω γνωστικές, συναισθηματικές και σωματικές μεθόδους για μια αποτελεσματική θεραπεία. Χρησιμοποιώ διάφορες προσεγγίσεις όπως την χοροκινητική ψυχοθεραπεία και την συστημική, οικογενειακή ψυχοθεραπεία. Εστιάζω κάθε φορά στον άνθρωπο που έχω απέναντί μου και όχι στο πρόβλημα.  

Με τη χοροθεραπεία συνδυάζω τη λεκτική με τη μη-λεκτική έκφραση και έμφαση δίνω στην κινητική συμπεριφορά, όπως εμφανίζεται στην θεραπευτική σχέση. Χρησιμοποιώ την τέχνη του χορού και την καλλιτεχνική δημιουργία ως ένα ψυχοθεραπευτικό εργαλείο για να βοηθήσω τους ανθρώπους να εκφράσουν τα συναισθήματά τους με τρόπο που ενσωματώνει αυτό που σκέφτονται, αυτά που αισθάνονται και τον τρόπο που συμπεριφέρονται. 

Προσόντα και εμπειρία: 

Έχω εργαστεί ως ψυχολόγος και χοροθεραπεύτρια στο Βέλγιο και στην Ελλάδα για πάνω από 10  χρόνια. Έχω προσφέρει τις υπηρεσίες μου στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Δρομοκαΐτειο, στο ΚΕΘΕΑ (Εξέλιξις, Διάβαση), σε δομή ασυνόδευτων ανηλίκων, στο Ευρωπαϊκό σχολείο ( Ecole européenne  de Bruxelles IV), σε κέντρο ημέρας για άτομα με Σύνδρομο Down, σε άτομα που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού, με ΔΕΠΥ και σε άτομα τρίτης ηλικίας.  

Επίσης έχω πολλά χρόνια εμπειρίας ως χορεύτρια, χορογράφος και καθηγήτρια χορού. Από το 2009 έχω συνεργαστεί με διάφορους χορογράφους και έχω διδάξει χορό σε διάφορα πλαίσια στο Βέλγιο, στην Ολλανδία και στην Ελλάδα. Από το 212 είμαι ιδρυτικό και καλλιτεχνικό μέλος της krama dance company και από το 2017 είμαι ιδρυτικό μέλος του krama artspace.  

Εκπαίδευση: 

  • MA Art therapies, Dance Movement Psychotherapy, Codarts, Rotterdam 
  • Πτυχίο Ψυχολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και πολιτικών επιστημών, Αθήνα • Ειδικευόμενη στην Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία και Συμβουλευτική, αναγνωρισμένο από την Ευρωπαϊκή  Εταιρεία Οικογενειακής θεραπείας (European Family Therapy Association,  EFTA), Κε.Συ.Θε.Σ.