ΑΜΑΝΤΑ ΚΟΥΓΙΟΥΦΑ

Αμάντα Κουγιούφα Παιδαγωγός B.Ed

Χοροθεραπεύτρια GDTR Senior, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας MA CP
Marte Meo Practitioner
Επόπτρια Χοροκινητικής Θεραπείας
Γραμματέας Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας (Ε.Χ.Ε)

Σπούδασα παιδαγωγική  στο πανεπιστήμιο Leicester της Αγγλίας με μάθημα κύριας επιλογής τον εκπαιδευτικό χορό. Στο Laban Centre εξειδικεύτηκα στον χορό για ΑΜΕΑ και μετά στην Νέα Υόρκη παρακολούθησα μαθήματα σύγχρονου χορού στο  Nicolais Louis Dance Lab και άλλες τεχνικές όπως Release, Limon, Buto, Contact Improvisation κ.α. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα πήρα το πτυχίο της χοροθεραπείας  υπό την εποπτεία της Dr. Marcia B. Leventhal και αργότερα Master Συμβουλευτικής Ψυχολογίας του Seattle University στο City Unity College. Συγχρόνως ειδικεύτηκα στην μέθοδο Marte Meo.

Έχω εργαστεί  για πάνω  από 20 χρόνια ως χοροθεραπεύτρια με πληθυσμούς με αναπηρία σε διάφορούς φορείς, θεμελιώνοντας μεταξύ άλλων τον θεσμό της χοροθεραπείας στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα. Έχω επίσης εργαστεί με άτομα τρίτης ηλικίας καθώς και σε κέντρο προληπτικής ιατρικής.

Έχω διδάξει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα χοροθεραπείας της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας και έχω εισηγηθεί εκπαιδευτικά σεμινάρια σε διάφορους φορείς.

Έχω συμμετάσχει σε πολυάριθμα πανελλήνια και διεθνή συνέδρια με ανακοινώσεις και εργαστήρια και άρθρα μου έχουν συμπεριληφθεί σε βιβλία και επιστημονικά περιοδικά.

Σήμερα προσφέρω θεραπευτικές συνεδρίες σε άτομα και ομάδες, σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης καθώς επίσης και εποπτικές συνεδρίες με την μέθοδο της χοροκινητικής θεραπείας.