“Άγγιγμα αγάπης: Χοροθεραπεία-Online με τη Λήδα Shantala”, Κυριακή 24 Ιανουαρίου ώρα 12:00-14:30

Online

Συντονίζει:
Λήδα Shantala Χοροθεραπεύτρια G.D.T.R. Sr, απόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας της Σορβόννης (Dipl. Licence ès Lettres, Paris III Sorbonne), χορογράφος, χορεύτρια, καθηγήτρια ινδικού κλασικού χορού Μπάρατα Νάτυαμ καθώς και Raja Yoga, ιδρύτρια του Πολυχώρου Πολιτισμού και Τεχνών Shantom «Σμάρω Στεφανίδου – Λήδα Shantala».

Είναι πολύ σημαντικό να αναλογιστούμε το ποιος είμαι και το γιατί ζω. Πού αφιερώνω τις στιγμές της ζωής μου και το πώς τις βιώνω. Πώς αισθάνομαι τον εαυτό μου. Τις πολλαπλές σε συνεχή αναδιαμόρφωση ταυτότητές μου.

Το να ζω χωρίς στόχους, είναι σαν να πλέω χωρίς πηδάλιο. Από την άλλη, συχνά, όταν θέτουμε στόχους, αυτοί περιορίζονται στην εξωτερική μας δομή, αυτήν του εγώ και του έχω. Αμελούμε να αφουγκραστούμε τις βαθύτερες ανάγκες μας, οδηγώντας τη ζωή μας σε ένα κυνήγι επιθυμιών που μας αφήνουν εσωτερικά διψασμένους και πεινασμένους.

Στη χοροθεραπεία θα αφουγκραστούμε τις ψυχικές και πνευματικές μας ελλείψεις, και θα επανεξετάσουμε τις προτεραιότητές μας. Όταν σεβόμαστε τις πνευματικές μας ανάγκες, τότε από εκεί απορρέουν και οι υπόλοιποι στόχοι της ζωής μας συμβάλλοντας όλοι μαζί στην πνευματική αφύπνιση και ανέλιξη μας.

Σημείωση:
Οι συνεδρίες αυτές έχουν ένα συνδετικό νήμα και αποτελούν θεματικούς κύκλους, ωστόσο είναι και εντελώς αυτοτελείς, μπορεί δηλαδή κάποιος να παρακολουθήσει μόνο μία, ή δύο, ή τρεις κλπ, μεμονωμένα.

Παρόλα αυτά, με μία φορά κανείς παίρνει μόνο μία γεύση αρχαρίου, διότι η χοροθεραπεία μαθαίνεται κάνοντας χοροθεραπεία και μόνον μέσα από την επανάληψη και τη διάρκεια στο χρόνο, μπορεί κανείς να περιμένει αλλαγές και ίαση. Έτσι συστήνεται αφού κανείς δοκιμάσει μία τετράωρη συνεδρία, να συγκεντρωθεί θεραπευτικά, να δεσμευτεί και να ακολουθήσει ανελλιπώς τις μηνιαίες συνεδρίες για τουλάχιστον ένα χρόνο.
Η  ετήσια ενότητα των 20 συναντήσεων όπως την προτείνουμε, σας εγγυάται μια πρώτη ικανοποίηση των θεμάτων και των στόχων που έχετε θέσει, με κανέναν όμως τρόπο δεν είναι επαρκής για μια εις βάθος κατανόηση της ψυχικής δομής. Συστήνονται δυο τουλάχιστον χειμερινές περίοδοι.

Περισσότερα για τη χοροθεραπεία  https://www.shantom.gr/mathimata/xorotherapeia
Bίντεο για τη χοροθεραπεία 
https://www.youtube.com/watch?v=F-bNGBj86p4

Συνέντευξη της Λήδας Shantala για τον ινδικό χορό, τη χοροθεραπεία και τη γιόγκα https://www.youtube.com/watch?v=QjBq1b8sTlY

Για τη χοροθεραπεία online

Από το Νοέμβριο και για όσο κρατήσει το lockdown, ο χορός και το Shantom είναι σε αναστολή και όλα μας τα μαθήματα θα γίνονται τις προγραμματισμένες ώρες και ημέρες τους, μόνον online.
Για αυτήν την περίοδο και όσο κρατάει η αναστολή, οι δύο μηνιαίες χοροθεραπείες, αντί για μία online 1,5 ώρας και μία δια ζώσης 4 ωρών, θα προσφέρονται και τις δύο φορές μόνον online, με διάρκεια 2,5 ωρών η καθεμιά. 

Υπάρχουν πολλά σημαντικά θέματα που θα επεξεργαστούμε, τα οποία συνδέονται με τις επιπτώσεις των συνθηκών στον ψυχισμό μας, στο σώμα μας και στον τρόπο σκέψης μας.
Η πλατφόρμα Zoom μας προσφέρει πολλές δυνατότητες για να δουλέψουμε τόσο ατομικά όσο και διαδραστικά.

Η τηλεχοροθεραπεία, προσφέρει θεραπευτική σχέση σε κάπως διαφορετικές συνθήκες:
Στην online χοροθεραπεία, παρουσιάζονται καινούργιες δυνατότητες για να δουλέψουμε διαφορετικά απ’ ό,τι στις δια ζώσης συνεδρίες.
Eκτός από όλα τα προηγούμενα θεραπευτικά εργαλεία, η τεχνολογία μας επιτρέπει να αναπτύξουμε και τα ακόλουθα θέματα: προσωπικός και διαδικτυακός χώρος, φυσικό και εικονικό σώμα, σύνδεση και αποσύνδεση, συρρίκνωση και επέκταση, σώμα και αξεσουάρ (ποντίκι κλπ). Αυτά τα νέα φίλτρα δίνουν νέες δυνατότητες επεξεργασίας σχέσεων με το χώρο, με την εικόνα σώματος, την εικόνα εαυτού, μεταβατικό αντικείμενο κ.α.

Σημείωση: Ακολουθούμε πιστά τους κανονισμούς για τα πνευματικά δικαιώματα και την ιδιωτικότητα.  Στα online μαθήματα δεν πραγματοποιείται βιντεοσκόπηση ή αποθήκευση του βίντεο.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:
Χώρος διεξαγωγής: online

Ιστοσελίδα https://www.shantom.gr
Δηλώσεις Συμμετοχής και εξόφληση (για την αποστολή κωδικού εισόδου στην πλατφόρμα):  info@shantom.gr | το αργότερο έως την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Αποστολή κωδικών της πλατφόρμας ZOOM το Σάββατο 23.1.

Οδηγίες για συμμετοχή στα online μαθήματα https://www.shantom.gr/programma/ta-nea-mas/monon-online-november-2020

άδος

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ