«Ιστορία και Βασικές αρχές της Χορορυθμικής Θεραπείας και της Εμψύχωσης μέσω της Πρωτόγονης Έκφρασης»
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΧΟΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ DRLST
19-20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022
ΑΘΗΝΑ

Η τεχνική της Πρωτόγονης Έκφρασης έτσι όπως συστήνεται και πλαισιώνεται στην Χορορυθμική Θεραπεία και την εμψύχωση ομάδων, συνθέτει ένα εξαιρετικά πλούσιο μοντέλο παρέμβασης που συνδυάζει την ανθρωπολογική, ψυχαναλυτική, κοινωνιολογική και φιλοσοφική έρευνα.

Στο παρόν σεμινάριο, σας προσκαλούμε σε ένα ταξίδι στον κόσμο και τη φιλοσοφία της Πρωτόγονης Έκφρασης, παρουσιάζοντας με συνεκτικό τρόπο τη συνθετική θεωρία της, τον τρόπο που εφαρμόζεται στην εμψύχωση και τη θεραπεία, τους κόσμους που ανοίγει μέσα από το ταξίδι αυτό και το όραμα που θέτει στην υπηρεσία του Ανθρώπου.

Η διαδικασία θα συνδυάσει θεωρία και πρακτική, προβολή βίντεο, δημιουργικά tasks, μοίρασμα στην ομάδα καθώς και βιβλιογραφικό υλικό που προσφέρεται στους συμμετέχοντες.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσοι θα ήθελαν να γνωρίσουν και να επωφεληθούν από τη θεραπευτική και κοινωνική διάσταση της χρήσης του ρυθμού και του χορού, είτε σε προσωπικό επίπεδο είτε σε επίπεδο εμπλουτισμού των επαγγελματικών τους δεξιοτήτων.

 

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Ημέρες/Ώρες:

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου, 14.00-20.00

Κυριακή, 20 Νοεμβρίου, 10.00-16.00

Διάρκεια: 12 ώρες

 

Χώρος διεξαγωγής: 

Ananda Unity, Performing and Healing Arts, Σφηττίων 10, Κάτω Πετράλωνα (πλησίον ΗΣΑΠ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ)

 

Κόστος: 100 ευρώ

 

Το σεμινάριο συνοδεύεται από ζωντανή μουσική (κρουστά)

 

Στο τέλος του σεμιναρίου δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

 

Απαραίτητες Προϋποθέσεις συμμετοχής:

Η κράτηση της θέσης σας για το σεμινάριο επιβεβαιώνεται μόνο όταν ολοκληρωθεί η κατάθεση της προκαταβολής, αυστηρά την προβλεπόμενη καταληκτική ημερομηνία που έχει ανακοινωθεί. Η προκαταβολή για το παρόν σεμινάριο, είναι 40 ευρώ* και πρέπει να κατατεθεί έως και το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022.  Αφού επικοινωνήσετε μαζί μας για τη δήλωση συμμετοχής, θα σας δοθούν πληροφορίες για τον τρόπο κατάθεσης. 

*Το ποσό αυτό δεν επιστρέφεται σε περίπτωση που ο συμμετέχων με δική του ευθύνη ΔΕΝ εμφανιστεί στο σεμινάριο. Το ποσό επιστρέφεται ολόκληρο σε περίπτωση που το σεμινάριο ακυρωθεί με ευθύνη των διοργανωτών.

 

Πληροφορίες-Δηλώσεις συμμετοχής έως Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2022:

Email: psycorps8@gmail.com

τηλ. επικοινωνίας: 6974875695

 

Συντονίστρια:

Ελένη Χατζηγεωργίου, Ψυχολόγος ΕΚΠΑ – Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, Χοροθεραπεύτρια και Εκπαιδεύτρια DRT, Υπεύθυνη Παιδαγωγικών Εκπαίδευσης DRLST Ν. Ελλάδας, Χορογράφος

Μουσικός:

Βασίλης Οικονομίδης

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ