Εργαστήριο Χοροθεραπείας
“Εξερευνώντας τον Λαβύρινθο: προς τα μέσα και προς τα έξω”

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, 02 και 09 Οκτωβρίου 2019

Το σώμα και η κίνησή του

Το σώμα είναι η υλική παρουσία του Εαυτού μας και βρίσκεται σε διαρκή εσωτερική και εξωτερική κίνηση. Στη ζωή μας η κίνησή μας διαμορφώνεται απο περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς, συναισθηματικούς παράγοντες κα. Εμείς, επίσης, εστιάζουμε την προσοχή μας σε συγκεκριμένες κινητικές δυνατότητες ενώ παραμερίζουμε άλλες. Συχνά σταματούμε να δοκιμάζουμε και να πειραματιζόμαστε. Έτσι έχει δομηθεί ένας τρόπος με τον οποίο εκφραζόμαστε, συνδεόμαστε με το περιβάλλον και τους άλλους αλλά και με τον ίδιο μας τον εαυτό.

Ο Λαβύρινθος

Ο Λαβύρινθος είναι ένας τόπος και ένα σύμβολο. Στο εργαστήριο θα τον εξερευνήσουμε μέσα απο το κινούμενο σώμα μας. Θα μας υποστηρίξει ως ένα ασφαλές δοχείο που προάγει την ενδοσκόπηση και την αυτο-ανακάλυψη. Θα τον χρησιμοποιήσουμε ως μεταφορά για το ταξίδι της ζωής και της μεταμόρφωσης.
Σε ένα περιβάλλον ελευθερίας, αποδοχής, σεβασμού και δημιουργικότητας θα δώσουμε την ευκαιρία στο σώμα μας να γίνει ένας πιο ελεύθερος αγωγός με τον εαυτό και τον κόσμο. Θα εστιάσουμε στη βιωματική εξερεύνηση πτυχών του εαυτού και των σχέσεων, στην ενεργή φυσική παρουσία και τις βαθιές συνδέσεις με το σώμα μας, στην αναγνώριση και διάνθιση της σχέσης με τον εαυτό και τους άλλους, στην υποστήριξη της αλληλεπίδρασης και στην ανάπτυξη της ενσυναίσθησης.
Ο τρόπος δουλειάς στηρίζεται στη Χοροθεραπεία (Laban Movement Analysis (LMA), αυθεντικής κίνησης, χρήσης συμβολισμού, αυτοσχεδιασμού, σωματικής επίγνωσης κ.α) μέσα στο πλαίσιο της Παρεμβαίνουσας μη-Κατευθυντικής Εμψύχωσης και Ψυχοθεραπείας (NDI). Η προσέγγιση είναι συνεπής και συστηματική ως προς τη δημιουργία συνθηκών ανθρώπινης σχέσης, θετικής επικοινωνίας, κλίματος αποδοχής, εμπιστοσύνης και συνεργασίας επιδιώκοντας συνεχώς την ανάδυση, έκφραση και υλοποίηση των υπαρχόντων επιθυμιών των συμμετεχόντων. Η εστίαση θα είναι πάνω στη διαδικασία της προώθησης της προσωπικής ευημερίας και της ενθάρρυνσης για μάθηση και προσωπική ανάπτυξη.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε ανθρώπους που εμπλέκονται σε χώρους ψυχικής και σωματικής υγείας, τέχνης, εκπαίδευσης, φοιτητές και σε όσους ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τον τρόπο που ζουν και κινούνται σε αυτόν τον κόσμο.

Δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία χορού ή ομάδας ψυχοθεραπείας.

Ανοιχτές συναντήσεις γνωριμίας: Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, 02 και 09 Οκτωβρίου στις 19.30-21.30
Κόστος ανοιχτής συνάντησης: 10 ευρώ
Απαιτείται κράτηση θέσης τουλάχιστον δύο μέρες πριν απο κάθε ανοιχτή συνάντηση.
Πληροφορίες και κράτηση θέσης: tosohoro@gmail.com ή στο 6972131847 (Αγγελική Μπιτζαράκη)
Ημέρες και Ώρες Εργαστηρίου: κάθε Τετάρτη 19.30-21.30 απο 16 Οκτωβρίου 2019 μέχρι 17 Ιουνίου 2020
Χώρος διεξαγωγής: το Σώχωρο, Βαλαωρίτου 6, 6ος όροφος

tosohoro.com

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ