ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ευρώπη Σταυροπούλου – Χοροθεραπεύτρια GDTR Senior  – Αντιπρόεδρος της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας

– Χοροθεραπεία με βασικούς άξονες τη Χοροκινητική θεραπεία, την Πρωτόγονη Έκφραση, την Αυθεντική Κίνηση, τη θεραπευτική yoga.

– Εισαγωγικά σεμινάρια και εργαστήρια

– Ομάδες ενηλίκων

– Ομάδες εφήβων

– Μικτές ομάδες (με ανθρώπους με κινητικά προβλήματα)

– Ατομικές συνεδρίες

– Εργαστήρια προσωπικής ανάπτυξης μέσω της Πρωτόγονης Έκφρασης

 

……..Γιατί το να χορεύεις είναι όπως το να ονειρεύεσαι – ένα πεδίο γεμάτο σύμβολα και προσωπικές απεικονίσεις – μια προσωπική, άρα μοναδική, κληρονομιά εν κινήσει………

 


Φέτος, μια καινούργια ομάδα Χοροθεραπείας ξεκινά από Οκτώβρη, σε συνεργασία με τον φιλόξενο και πολυπράγμονα χώρο του Φιλοπρόοδου Ομίλου Υμηττού.
Η ομάδα θα λαμβάνει χώρα κάθε Δευτέρα στις 6.00μμ.
Συντονίζει η Ευρώπη Σταυροπούλου – Χοροθεραπεύτρια GDTR Senior
Η Χοροθεραπεία είναι μια ολιστική πρακτική, η οποία προάγει τη σωματική, ψυχική και συναισθηματική ολοκλήρωση του ατόμου. Η αρχέγονη δύναμη του χορού με εργαλεία την αυθεντική κίνηση, το ρυθμό, τη φωνή, τη συμβολική χορογραφία, το καθρέφτισμα, τον κινητικό διάλογο κ.ά., δημιουργεί μια ευχάριστη και δυναμική συνθήκη συνάντησης με τον εαυτό και τους άλλους. Kαι μια τέτοια εξερεύνηση είναι που μας δίνει τη δυνατότητα να αναγνωρίσουμε και να αξιοποιήσουμε καλύτερα τις δυνατότητές μας, ώστε να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικότερα τις προκλήσεις της ζωής και τις εσωτερικές συγκρούσεις που προκύπτουν από αυτές.
Στην ομάδα αυτή θα επενδύσουμε στη μεταμορφωτική δύναμη του ”τώρα”, στην αθωότητα της στιγμής, εκεί που όλες οι δυναμικές συναντιούνται, εκεί που η προσωπική μας ιστορία αποκτά άλλη διάσταση όταν μοιράζεται στην ομάδα μέσα από έναν κοινό χορό.
Βασικοί  στόχοι της ομάδας είναι :
  •  δημιουργική κινητοποίηση
  •  διεύρυνση του κινητικού λεξιλογίου
  •  ενίσχυση της αυτοεικόνας
  •  κιναισθητηριακή ενεργοποίηση
  •  αυτοέκφραση
  •  σύνδεση με το βαθύτερο δυναμικό μας
  •  φροντίδα του εαυτού μέσα από την κίνηση
  •  σύνδεση του εαυτού με το συλλογικό σώμα
Καμία προηγούμενη ενασχόληση με το χορό δεν είναι απαραίτητη.
Απαραίτητη είναι η περιέργεια  και η παρουσία σας…

 

Σύντομο βιογραφικό

Η Σταυροπούλου Ευρώπη ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία, το θέατρο και τον χορό από νεαρή ηλικία. Φοίτησε στην επαγγελματική σχολή θεάτρου του Άκη Δαβή και της Ρούλας Πατεράκη και στις σχολές χορού “Ανάλια” της Μαίρης Τσούτη, Χοροκίνηση κά. Αποφοίτησε από το τριετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα χοροθεραπείας της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας το 2004, ενώ ήδη από το 2003 και για τα επόμενα 4 χρόνια απέκτησε πρακτική εκπαίδευση ως Χοροθεραπεύτρια αρχικά στο Σχολείο Ειδικής Αγωγής του Δήμου Ψυχικού και στη συνέχεια στο ΚΕΘΕΑ και στο Σωματείο για την απεξάρτηση «Θησέας» στο Δήμο Καλλιθέας.

Παράλληλα εκπαιδεύτηκε στην Ashtanga και την Ιyengar yoga και διδάσκει yoga και κίνηση από το 2003. Η Ύδρα την κέρδισε το 2006 και από τότε έως το τέλος του 2012 ζούσε εκεί όπου και διατηρούσε δύο ομάδες κίνησης. Το 2012 συνδιοργάνωσε το ”Μικρό Φεστιβάλ Χορού Ύδρας” και συμμετείχε με το σεμινάριο Πρωτόγονης Έκφρασης με τίτλο «Ταξίδι στο σώμα». Στην Αθήνα πλέον, συνεργάστηκε με χώρους δημιουργικής έκφρασης για παιδιά (Μικρές Ιστορίες, Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης) και το κλειστό πρόγραμμα του 18 Άνω στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής. Επίσης δημιούργησε εργαστήρια κίνησης και happenings με σκοπό την επανοικειοποίηση των δημόσιων χώρων. 

Από το 2013 διοργανώνει κύκλους Χοροθεραπευτικών σεμιναρίων σε συνεργασία με πολλούς φορείς και από το 2014 έως ο 2019 συνεργαζόταν με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας όπου πραγματοποιούσε θεματικά εργαστήρια και δράσεις Χοροθεραπείας. 

Από το 2016 συντονίζει ομάδες Χοροθεραπείας, ενώ παράλληλα ασκεί τη χοροθεραπεία και σε ατομική βάση.

Το διάστημα 2015-2016 παρακολούθησε τo σεμινάριο Εισαγωγής στην Ψυχανάλυση που διοργάνωσε το Τμήμα Εκπαίδευσης του 18 Άνω στο ΨΝΑ. Από το 2020 παρακολουθεί τους κύκλους των εκπαιδευτικών εργαστηρίων του Β.Α.Δ.Ο (βασικές αρχές διεργασίας ομάδας και ρόλος συντονιστή) του Processwork Hub.

 Το διάστημα 2017-2019 συμμετείχε ως επιμορφώτρια στους εκπαιδευτικούς κύκλους σεμιναρίων με αντικείμενο τη Χοροθεραπεία που διοργάνωσε το 18Άνω -ΨΝΑ για τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

Είναι μέλος της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας και είχε διοικητικό ρόλο σ΄αυτήν, ως μέλος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής, ενώ τελεί πλέον Αντιπρόεδρος της Ένωσης από το 2021.

Από το 2019 διδάσκει με αντικείμενο την Χορορυθμική θεραπεία (Πρωτόγονη Έκφραση), στο πλαίσιο του τριετούς εκπαιδευτικού προγράμματος της Ένωσης.

τηλ.: 6984758471
email: esdancethe@gmail.com