Αρχική ΣελίδαΧοροθεραπείαΔραστηριότητεςΕκπαίδευσηLinksΜέληΕπικοινωνίαEnglish
Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδος - Greek Association of Dance Therapists
Άρθρα και Videos για τη Χοροθεραπεία

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε επιστημονικά άρθρα και να παρακολουθήσετε videos σχετικά με την χοροθεραπεία.

Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδος - Greek Association of Dance Therapists


Μέλη
Ελένη Τζίκου

Η Ελένη Τζίκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978.
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (2001), καθώς και του 3ετούς εκπαιδευτικού προγράμματος Χοροθεραπείας της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας (2007).

Έχει ασχοληθεί με τον Αθλητισμό (ξιφασκία, στίβο, πατινάζ)
και το Xορό
[κλασσικό μπαλέτο, ρυθμική γυμναστική, ελληνικούς χορούς, latin, σύγχρονο και μοντέρνο χορό - Diplomas: 1) Jazz Awards a) Bronze (9/6/02), b) Silver (21/6/03) και 2) Ιntermediate Vocational Graded Examination in Dance / Intermediate Foundation: Modern Theatre (11/6/03)].

Το 2004 λαμβάνει μέρος στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ως ερμηνεύτρια.

Η επαγγελματική της πορεία ως Ψυχολόγος ξεκινά το 2002, σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων. Από τότε ως και το 2008 κάνει (α) υποστηριζόμενη εκπαίδευση και συνοδεία στο σχολείο ανηλίκων με ψυχιατρικά προβλήματα και διαταραχές συμπεριφοράς,
β) συνεδρίες με παιδιά και γονείς.
Επίσης, (γ) εργάζεται σε ιδιωτικούς και δημόσιους Φορείς του Προγράμματος "Ψυχαργώς", (δ) συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα και ε) εκπαιδεύει εθελοντές, σπουδαστές και επαγγελματίες για την Ψυχική Υγεία.

Το 2007 Εντάσσεται στο Εισαγωγικό Μητρώο Στελεχών Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών  και  στο Εισαγωγικό Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων του Ε.ΚΕ.ΠΙΣ.

Σήμερα εργάζεται ως Ψυχολόγος κάνοντας ατομικές συνεδρίες και ως Χοροθεραπεύτρια σε ομαδικές συνεδρίες (με εφήβους, μετανάστες, χρήστες υπηρεσιών /δομών αποασυλοποίησης, άτομα με κινητικές δυσκολίες και νοητική υστέρηση).

Επίσης, εκπαιδεύεται ως Οικογενειακή Θεραπεύτρια στη Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (Ψ.Ν.Α.) και συμμετέχει σε ομάδες αυτοσχεδιασμού και κίνησης.

Στοιχεία επικοινωνίας
Κινητό τηλέφωνο: 6979 52 88 34
e- mail: elenignr@yahoo.com