Αρχική ΣελίδαΧοροθεραπείαΔραστηριότητεςΕκπαίδευσηLinksΜέληΕπικοινωνίαEnglish
Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδος - Greek Association of Dance Therapists
Άρθρα και Videos για τη Χοροθεραπεία

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε επιστημονικά άρθρα και να παρακολουθήσετε videos σχετικά με την χοροθεραπεία.

Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδος - Greek Association of Dance Therapists


Μέλη
Ιωάννα Κουτίβα
Χοροθεραπεύτρια, Χοροκινητική Ψυχοθεραπεύτρια
Μέλος Δ.Σ. Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος

Η Ιωάννα Κουτίβα γεννήθηκε στην Ελλάδα και έχει ζήσει στην Αυστραλία, στην Ελλάδα και στη Γερμανία. Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στην Αθήνα και στη Γερμανία. Δίδαξε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Η ενασχόλησή της στο χώρο της εκπαίδευσης την οδήγησε στην εξερεύνηση του δυναμικού που διαθέτει κάθε άτομο.

Έχει ολοκληρώσει τον τριετή κύκλο εκπαίδευσης Χοροθεραπείας που οργανώνει η Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδος. Παρακολούθησε το πενταετές πρόγραμμα του Ελληνικού Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής θεραπείας. Η σύζευξη της κίνησης με μια θεωρητική προσέγγιση, όπως αυτής της ψυχανάλυσης, της προσέφερε μια εμπεριστατωμένη κατάρτιση, η οποία αποτελεί σημαντικό εργαλείο στη δουλειά της.

Παρακολούθησε επίσης κύκλο μαθημάτων στη μέθοδο ανάλυσης της κίνησης του Rudolf Laban, ενός συστήματος παρατήρησης, καταγραφής και ανάλυσης των πληροφοριών που μεταφέρει η κίνηση. Επίσης ασχολήθηκε με το Χοροθέατρο. Συμμετείχε σε Προγράμμαα του ΙΚΥ στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Lifelong Learning Programm, Τheatre of Organic Learning (TOOL) με θέμα «Το θέατρο στη δια βίου εκπαίδευση».

Έχει ακόμα συμμετάσχει σε εργαστήρια Συστημικής Αναπαράστασης με τον Bert Hellinger, θεραπευτικής προσέγγισης Gestalt και σε εργαστήρια EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) για την αντιμετώπιση του ψυχικού τραύματος. Έχει παρακολουθήσει κύκλο μαθημάτων με θέμα «Εφαρμογές Συμβουλευτικής Ψυχολογίας» στα πλαίσια του προγράμματος επιμόρφωσης ενηλίκων του Κολεγίου Αθηνών.

Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια θεραπείας μέσω Τέχνης. Έχει διοργανώσει παρουσιάσεις, βιωματικά σεμινάρια και έχει δώσει συνεντεύξεις στην τηλεόραση και σε περιοδικά με θέμα την θεραπευτική χρήση της Χοροθεραπείας. Διετέλεσε μέλος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος.

Απασχολήθηκε ως Χοροθεραπεύτρια σε ομάδες με άτομα τρίτης ηλικίας, άτομα με νοητική υστέρηση, με διατροφικές διαταραχές, με καρκινοπαθή και εξαρτημένα άτομα. Διοργανώνει βιωματικά σεμινάρια και εργαστήρια για ενήλικες που αποζητούν την έκφραση, τη δημιουργικότητα, την αυτογνωσία μέσα από την κίνηση και το χορό. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Ιωάννα Κουτίβα
Ελευθερίας 21Α
151 23 Μαρούσι
Τηλ. 69 49 789 764
e-mail: ioannakoutiva@gmail.com

www.synkinoumai.gr