Αρχική ΣελίδαΧοροθεραπείαΔραστηριότητεςΕκπαίδευσηLinksΜέληΕπικοινωνίαEnglish
Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδος - Greek Association of Dance Therapists
Άρθρα και Videos για τη Χοροθεραπεία

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε επιστημονικά άρθρα και να παρακολουθήσετε videos σχετικά με την χοροθεραπεία.

Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδος - Greek Association of Dance Therapists


Μέλη
Μαριλένα Καρέττα

Μαριλένα ΚαρέτταΗ Μαριλένα Καρέττα είναι απόφοιτος της Κρατικής σχολής χορού, με τετραετείς  μεταπτυχιακές σπουδές στη Νέα Υόρκη επάνω στον σύγχρονο χορό, Jazz, Αφρικάνικο, Placement, Contact Improvisation και Release. Εχει κάνει σπουδές χορογραφικής σύνθεσης και έχει ασχοληθεί με το Κinetic Awareness και με άλλες τεχνικές Body work και θεραπείας.

Έχει χορογραφήσει για το θέατρο και τον κινηματογράφο συνεργαζόμενη με αξιόλογους καλλιτέχνες όπως η Λυδία Κονιόρδου, ο Μίμης Κουγιουμτζής, ο Νίκος Κούνδουρος, η Ζουζού Νικολούδη στα "Χορικά" της κ.α. Από το 1986  διδάσκει Δημιουργική κίνηση και Προσωπική Ανάπτυξη, Μουσικοκινητική Αγωγή, Afro Jazz, κινησιολογία ηθοποιών και αυτοσχεδιασμό σε σχολές χορού, υποκριτικής, καθώς και  σε σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το 1992 ίδρυσε την ομάδα χορού  Πέλματα στην οποία χορογραφεί.

Έχει ακολουθήσει πενταετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα  σπουδών  Χοροθεραπείας με την  Αμερικανίδα Dr. Marcia Leventhal, PHD, ADTR, CMA, και άλλους και έχει δίπλωμα αναγνωρισμένο από το IDTIA (Διεθνές Ινστιτούτο Χοροθεραπείας της Αυστραλίας και το Dance Therapy Institute of Princeton).

Στα πλαίσια της ανάγκης του κλάδου αυτού για συνεχή επιμόρφωση, μετεκπαιδεύτηκε από τη Ελένη Λεβίδη MS, ADTR, LPC, στην ειδικότητα Αυθεντική κίνηση και θεραπεία(2003-2010).

Έχει ασχοληθεί σοβαρά με τα παραδοσιακά Μεσογειακά κρουστά και την φωνή.

Συμμετείχε σε τριετές Ερευνητικό πρόγραμμα στο Rouyaumont της Γαλλίας, με θέμα τη σχέση των χορικών στο Αρχαίο Δράμα με τον σύγχρονο χορό (2003-7).

Χρησιμοποιεί την κίνηση σαν μέσο δημιουργικής έκφρασης και συνειδητότητας, που άλλοτε γίνεται καλλιτεχνικό υλικό και άλλοτε είναι εργαλείο προσωπικής ανάπτυξης και θεραπείας.

Εργάζεται ως Χοροθεραπεύτρια με ενήλικες και παιδιά, σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες. Συνεργάζεται με χώρους στην Αθήνα (Πανόρμου-Χαλάνδρι), καθώς και στη Νοτιοανατολική Αττική.

 

Επικοινωνία: pelmata2@gmail.com
Τηλέφωνο: 6944 880487